Животновъди плашат с протест, не получавали субсидии от 2015 г.
Четвъртък, 19 Април 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Животновъди плашат с протест, не получавали субсидии от 2015 г.
Харесайте facebook страница ни

Животновъди плашат с протест, не получавали субсидии от 2015 г.

Фермери ще се срещнат със земеделския министър Христо Бозуков, за да обсъдят изплащането на всички субсидии за 2016 г. по мярка 10 Агроекология и мярка 11 - Биоземеделие. Вчера животновъди от цялата страна се събраха спешно на работна среща в Калофер. Те се заканиха, че ако исканията им не бъдат удовлетворени, до сряда ще протестират пред Министерството на земеделието и храните.

Последните субсидии, които са получили животновъдите са за 2015-а. Липсата на средства принудило повечето от тях да теглят кредити, за да могат да осигурят храна за животните си.Освен изплащане на субсидиите за 2016-а, фермерите настояват служебният министър на земеделието и храните да отмени заповедта си, според която през кампания 2017 г. няма да се приемат заявления по двете мерки.

Преди няколко дни от земеделското министерство заявиха, че няма да има забавяне по директните плащания и те дори ще приключат по-рано през месец май. А за двете екологични мерки от фонд "Земеделие" се ангажираха, че плащанията за сключилите вече договори производители ще бъдат направени по график между 10 и 20 април.

Източник: дарик
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: животновъди плашене протест 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Животновъди плашат с протест, не получавали субсидии от 2015 г.". Също така можете да намерете статии за: животновъди, плашене, протест и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |