Жители на с. Труд блокираха пътя Пловдив - Карлово
Петък, 20 Април 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Жители на с. Труд блокираха пътя Пловдив - Карлово
Харесайте facebook страница ни

Жители на с. Труд блокираха пътя Пловдив - Карлово

Над 100 жители на с. Труд блокираха за около 15 минути пътя Пловдив - Карлово малко след 18.00 часа. Те протестираха с шествие срещу инсталацията за производство на електро и топлоенергия от биомаса, която от около година работи на 200 м от последните къщи на селото. Според тях инсталацията е виновна за редовното обгазяване на въздуха, шума и вибрациите, които тормозят хората.

С плакати "Искаме чист въздух!", "Труд не се продава!" и "Искаме здраве и бъдеще за децата си!" недоволните жители на селото шестваха по главния път с маски и противогази на лицата. Шествието им бе подкрепено от кмета на селото Красимир Минков и кмета на община "Марица" Димитър Иванов. 

Малко след 18.30 ч. протестът приключи без инциденти. Въпреки че бе осигурен обходен маршрут през с. Строево, в пиковия час по натоварения път се образуваха километрични опашки от автомобили в 2-те посоки.

Източник: radioplovdiv.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: жители село труд блокиране път пловдив-карлово 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Жители на с. Труд блокираха пътя Пловдив - Карлово". Също така можете да намерете статии за: жители, село, труд, блокиране, път, пловдив-карлово и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |