Затварят бул. „Цар Борис III” за седмица. Вижте кога
Петък, 19 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Затварят бул. „Цар Борис III” за седмица. Вижте кога
Харесайте facebook страница ни

Затварят бул. „Цар Борис III” за седмица. Вижте кога

Булевард „Цар Борис III” ще бъде затворен в отсечката между Сточна гара и Баня Старинна за откриването на „Пловдив - Европейска столица на културата“ в началото на 2019 година. Тази идея лансираха от местната администрация вчера. Основната пътна артерия ще се превърне в пешеходна зона за цяла седмица, за да може да посрещне всички желаещи да присъстват на грандиозното тържество. В града под тепетата се очаква да пристигнат между 50 и 80 хиляди души, желаещи да станат част от откриващия уикенд. 

Мегасъбитието ще струва около 2 милиона лева и ще се провежда на различни локации в града. Част от програмата ще бъде в Тютюневия град. „Неслучайно фондация „Пловдив 2019“ вече се настани в една от сградите там. Европейската столица на културата ще възроди като феникс от пепелта тази изоставена част от Пловдив“, коментира кметът Иван Тотев. Програма по откриването ще има и в бившето кино "Космос", което дотогава трябва да се е превърнало в нов обществен център, където да има много и различни дейности, привлекателни за пловдивчани и гостите на града.

Разбира се, още едно от местата, обсъждани за откриването, ще бъде площад „Централен“. Ще има събития в Стария град и "Капана".

Източник: marica.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: столица култура пешеходна зона 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Затварят бул. „Цар Борис III” за седмица. Вижте кога". Също така можете да намерете статии за: столица, култура, пешеходна зона и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |