Всеки, който има Facebook трябва да прочете това, за да не си скубе косите после
  Начало » Новини » Всеки, който има Facebook трябва да прочете това, за да не си скубе косите после
Харесайте facebook страница ни

Всеки, който има Facebook трябва да прочете това, за да не си скубе косите после

Доста потребители на Facebook изпитват непреодолимо желание да хакнат нечий профил. В интернет се разпространява вирус, който привидно им помага да го направят, но всъщност прави точно обратното, съобщава компанията LMNTRIX Labs пред блога TechCrunch.

Вирусът се представя като Facebook Password Stealer. Той се предлага и с друго име - Facebook Password Recovery и има доста масирана онлайн кампания с реклами, спам писма по имейл и др. Вирусът се възползва от въпросното желание на някои хора да хакнат чужди профили, като им обещава, че това става много лесно - просто трябва да въведе името и паролата си във Facebook и адреса на профила, който иска да хакне.

Натискайки бутона за хакване обаче, програмата всъщност хаква самия извършител. Тя инсталира троянски кон на компютъра му, който започва да копира неговите данни и да ги изпраща на хакерите. Заради тази си дейност, вирусът е кръстен от специалистите Instant Karma (Моментална карма).

Според LMNTRIX хакерите хитро се възползват от доста голямата ниша желаещи да хакват чужди профили. Instant Karma за сега може да атакува само потребители с Windows.

Източник: blitz.bg
Прегледайте още новини и статии от: Любопитно 
Етикети: вирус фейсбук потребители 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Всеки, който има Facebook трябва да прочете това, за да не си скубе косите после". Също така можете да намерете статии за: вирус, фейсбук, потребители и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |