Вечната дилема: Да бягате или да ходите – кое е по-доброто упражнение?
Понеделник, 24 Септември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Вечната дилема: Да бягате или да ходите – кое е по-доброто упражнение?
Харесайте facebook страница ни

Вечната дилема: Да бягате или да ходите – кое е по-доброто упражнение?

Бягането като най-предпочитано кардио упражнение може да бъде заменено от също толкова ефективно, но по-малко изморително и по-лесно за прилагане през студените месеци занимание – ходенето пеша.

Изборът на ефективно кардио упражнение е сред най-важните задачи за подсигуряване на желания ефект от фитнеса. Стимулирането на сърдечната дейност и активността на повече мускулни групи за по-дълъг период от време осигурява оптимално изгаряне на калории и стопяване на излишните мазнини, пише tialoto.bg.

Сред най-достъпните и често прилагани кардио упражнения е бягането. То е доказано ефективно, но зимата значително намалява опциите за бягане на открито. Сякаш точно за улеснение на любителите на кардио упражненията, които не искат да изгубят тонуса си през студените месеци, излиза информация за ползите от ходенето като алтернатива на бягането. 

Проучване на Американската кардиологична асоциация доказва, че ходенето пеша е също толкова ефективно кардио упражнение, колкото и тичането. Изследването обхваща около 50 хиляди души, на възраст 40-50 години, разчитащи на бягането или ходенето пеша като ежедневни кардио тренировки. Тази възрастова група е специално подбрана. След 40-годишна възраст в организма настъпват различни промени и именно този период позволява получаване на най-достоверни данни за ползите от определени упражнения. В тази възрастова група може да се гарантира, че ефектът от упражненията се дължи на самите тях, а не на допълващото влияние на странични фактори като по-високите хормонални нива на младини например.

Източник: blitz.bg
Прегледайте още новини и статии от: Любопитно 
Етикети: разходка бягане полезно 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Вечната дилема: Да бягате или да ходите – кое е по-доброто упражнение?". Също така можете да намерете статии за: разходка, бягане, полезно и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |