Въздържането от секс удължава живота
Вторник, 22 Май 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Въздържането от секс удължава живота
Харесайте facebook страница ни

Въздържането от секс удължава живота

Ако искате да живеете по-дълго - това си има цена. Трябва да напълно да се откажете от секса, за да достигнете до дълбоки старини, пише в. "Дейли мирър".

Досега учените считаха, че поддържането на сексуални контакти в третата възраст помага на дълголетието. Но според последно проучване на специалисти от университета в Шефилд пълното отказване от секса е най-ефикасно, за да бъдат максимално удължени дните ни на този свят. Може би точно поради тази причина монасите и монахините доживяват редовно до дълбоки старини, за разлика от почитателите на плътските наслади.

Д-р Майкъл Силва Джотей коментира - "Монахините по правило надживяват майките с деца, а мнозина стават свидетели как някоя леля, стара мома, живее цяла вечност! Въпросът е защо?"

Британските учени изтъкват факта, че бръмбари, които не са се съешавали, живеят по-дълго от тези, които стават родители. При бръмбарите за да се стигне до копулация, трябват хормони, за да се произведат сперма или яйцеклетки, а това се отразява негативно върху имунната система. Когато бръмбарите правят секс, те накърняват своята имунна система, а това неминуемо се отразява на дълголетието им. Същият принцип важи и при хората.

Установено бе, че и евнусите се радват на по-дълъг живот - средно с 19 години те надживяват сексуално активните си връстници.

Източник: pik.bg
Прегледайте още новини и статии от: Здраве 
Етикети: въздържане секс удължаване живот 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Въздържането от секс удължава живота". Също така можете да намерете статии за: въздържане, секс, удължаване, живот и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |