В община „Марица" използват ловната дружинка за предизборната кампания
Четвъртък, 19 Април 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » В община „Марица" използват ловната дружинка за предизборната кампания
Харесайте facebook страница ни

В община „Марица" използват ловната дружинка за предизборната кампания

Стопанин си загражда част от улица в село Труд

Скандал предизвика даването на два имота на ловната дружинка в село Скутаре на днешната общинска сесия в „Марица". Общинските съветници Димитър Иванов и Атанас Георгиев от коалицията ГЕРБ – БЗНС искаха имотите, които се използват от дружинката, да й бъдат дарени.

Причина за това е, че те са вложили значителна сума за построяването на ловна хижа, а самите имоти не са използваеми от общината. Отдаването на търг или конкурс може да доведе до спечелването им от други заинтересовани лица, които да се възползват от инвестициите на ловците.

Общинските съветници от управляващата коалиция БСП – СДС настояха за конкурса, тъй като Областният управител можело да върне решението за преразглеждане, а и можело да се стигне до казуса и други ловни дружинки да поискат безвъзмездно земи. Това обаче не са сдружения с нестопанска и идеална цел, затова е редно да минат през конкурс или тръг.

Колоритният кмет на „Марица" Запрян Дачев заяви, че задължително трябва да се проведе конкурс, тъй като ловците били до един членове на БСП и щели да го обвинят в конфликт на интереси. Предложението на ГЕРБ и БЗНС не бе прието и двата терена ще бъдат обявени на конкурс.

Дискусия предизвика и узаконяването на 12-метров черен път от гражданин, който го е заградил. Оказва се, че той не е извършил закононарушение, понеже на пътя е имало нужното отстояние от 6 метра. Атанас Георгиев попита защо това решение е толкова важно, че да се гласува трети път, при положение че досега не е било прието.

След края на сесията общинските съветници се натовариха на автобус, който ги закара да отпразнуват края на мандата си в хотел във Велинград.

Автор: Благовест Андонов
Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: община марица 

  Още снимки


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "В община „Марица" използват ловната дружинка за предизборната кампания". Също така можете да намерете статии за: община марица и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |