В Марково и Храбрино се борят с боклука
Петък, 19 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » В Марково и Храбрино се борят с боклука
Харесайте facebook страница ни

В Марково и Храбрино се борят с боклука

Читатели алармират за проблеми със сметоизвозването в две околни населени места - Марково и Храбрино. Ето за какво става дума: "Вече втора седмица в с. Марково не са извозвали боклука. Обикновено камионът минава един път в седмицата, за да прибере от кофите на хората сметта. Само че от последното събиране (28. 07. 2018 г) до сега не са минавали. До преди време камионът минаваше всяка сряда, после стана всеки четвъртък, а сега – сметоизвозването се измести в събота. Ние питаме защо плащаме данъци, след като се налага собственоръчно да си изхвърляме боклука, като го пренасяме в колите си до Пловдив?"

Сигналът бе предаден на администрацията на Марково. От там разясниха, че само 6 улици в покрайнините на селото не са с извозен боклук, тъй като шофьорът, който е титуляр по маршрута е бил в отпуск. Днес обаче се връща на работа и контейнерите по тези улици ще бъдат почистени. Направиха и уточнението, че в Марково има не само кофи за боклук пред всяка къща, но и казани тип бобър. При запълване на казаните могат да се ползвай големите контейнери. Голяма част от хората обаче прибират в дворовете си казаните и съответно, ако камионът за сметосъбирането мине, няма да изхвърли казана им. За подобен проблем алармира и жител на Храбрино:

"Вече четвърта седмица в първа вилна зона боклукът никой не идва да го прибере! Направихме няколко позвънявания към общината, но без резултат с обещание, че на другия ден ще го вземат. Но вече четвърта седмица мерки не се предприемат! На последното позвъняване ни казаха по телефона "ами като не ви харесва се преместете в Пловдив да живеете". Интересното е че в центъра на селото минава автомобил да го изхвърли но по вилните зони никой не е минал!"

Предадохме сигнала на администрацията на Храбрино. От там обясниха, че проблемът с боклука във вилната зона е доста голям. Селото има сключен договор за извозване на битови отпадъци в рамките на самото село. Вилните зони са отделно, търсят въпреки това начини за извозването на боклука.

Източник: plovdiv24.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: боклук извозване проблем 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "В Марково и Храбрино се борят с боклука". Също така можете да намерете статии за: боклук, извозване, проблем и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |