Трябва ли една жена да ходи без сутиен?
Петък, 19 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Трябва ли една жена да ходи без сутиен?
Харесайте facebook страница ни

Трябва ли една жена да ходи без сутиен?

Естественото днес става все по-популярно от всякога. В свят, в който стремежът към идеал за красота се преследва по всевъзможни начини, хората полека-лека започват да целят природните дадености без изкуствени подобрения , много повече. В този ред на мисли съществуват много организации, които са се обявили и за премахване на сутиените. Освен това има и доста дизайнери, които в подкрепа на женствеността, създават облекло, което не включва носенето на бельо. 

Много жени са готови да подкрепят тази нова тенденция, но лекарите имат собствено мнение по този въпрос. Днес ще се опитаме да разберем дали е полезно за здравето им жените да ходят без сутиен.

Видове сутиени

Много сутиени наистина са неудобни и могат да навредят на гърдите. На всяка жена и приляга различна форма и размер, затова и съществуват различни видове сутиени. За да изберете подходящия сутиен, трябва да имате предвид размера, обиколката на гръдния кош, както и здравословното състояние и вида дейност, които ви предстоят (разходка, спорт, излизане).

Лекарите-мамолози твърдят, че свалянето на неудобните сутиени само по себе си е от полза за жените с гърдите с не повече от трети размер (гръдна обиколка 80, чашка B). При отсъствието на корсаж се получава естествено укрепване на лигаментния апарат на млечната жлеза. В този случай момичетата с гърди от третия размер трябва да носят сутиен за физическа активност.

Мамолозите се противопоставят и срещу сутиени, които са изработени на базата на силикон. При употребата им, прегряването на гърдите увеличава кръвния поток, което може да предизвика активиране на анормални клетки и по-нататъшно дегенерация на злокачествени неоплазми. Но е ясно е, че рядкото използване на такива сутиени, няма да доведе до зло.

Жените с размер на гърдите 4-5 също казват, че ходенето без сутиен им е удобно. Но бюст с подобен размер се нуждае от подкрепа, защото никой няма как да премахне силата на земното привличане. За да се избегне разклащането и отпускането на гърдите, трябва да се носи сутиен. Изборът трябва да е добре преценен. Основното е, че те поддържат добре гърдите, а не да са по последна мода.

Но има случаи, когато жените трябва да носят специален сутиен.

Например, не може да се откажат от сутиена кърмачките. Те трябва да носят специален сутиен, предназначена за кърмене. Тук ролята не е толкова естетика и комфорт, колкото медицински показания. Също така трябва да се носи специално бельо по време на бременност. След определени операции е необходимо пък да се носят бинтове по препоръка на лекар.

Както става ясно не всички жени могат напълно да се откажат да носят сутиен. В края на краищата, той има не само съблазнителна функция, но също така помага да се поддържа здравето и външната привлекателност на гърдата. Но ако изпитвате дискомфорт или болка, когато носите сутиен, задължително трябва да се свържете с мамолог.

Източник: blitz.bg
Прегледайте още новини и статии от: Любопитно 
Етикети: сутиен здраве жени 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Трябва ли една жена да ходи без сутиен?". Също така можете да намерете статии за: сутиен, здраве, жени и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |