Трябва ли често да се мият бебешките играчки?
Събота, 22 Септември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Трябва ли често да се мият бебешките играчки?
Харесайте facebook страница ни

Трябва ли често да се мият бебешките играчки?

Едва ли има майка, която да не изпада от ужас при мисълта, че бебчето й може да „погълне” някой микроб, който е полепнал по играчките му. Притеснена жена споделя, че до толкова е вманиачена, че веднага щом детенцето й изпусне някоя играчка на пода, или някои човек я докосне, тя веднага я дезинфекцира.

„Нормално е ли е да се притеснявам толкова много? Трябва ли да го правя толкова често”, пита притеснената жена.

Под поста й веднага се изказаха други жени, изпадали в подобна ситуация. Почти всички я подкрепят единодушно, че играчките, най-вече тези, с които детето си „чеше” растящите зъбчета, трябва да се мият супер често.

Не на това мнение обаче са педиатрите. „Да, хигиената е важна. Да, дезинфекцията също, но внимавайте. Лесно може да прекалите с препаратите. А и да не забравяме, че няма как напълно да опазите детето от бактериите. Да погълне част от тях дори може да се окаже полезно, тъй като така ще изгради добър имунитет”, поясняват педиатрите.

И все пак те признават, че всичко е индивидуално и зависи не само от стриктността на майката, но и от организма на детето й. 

 

Източник: blitz.bg
Прегледайте още новини и статии от: Любопитно 
Етикети: играчки бебе миене 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Трябва ли често да се мият бебешките играчки?". Също така можете да намерете статии за: играчки, бебе, миене и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |