Тръмп в най-дългата си прескоференция: Няма връзки с Русия
Петък, 20 Април 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Тръмп в най-дългата си прескоференция: Няма връзки с Русия
Харесайте facebook страница ни

Тръмп в най-дългата си прескоференция: Няма връзки с Русия

В най-дългата си пресконференция от встъпването си в длъжност американският президент Доналд Тръмп похвали работата на администрацията си, отрече обвиненията за връзки с Русия и за пореден път нападна медиите за тенденциозно отразяване на събитията. 

Тръмп определи като "каша" ситуацията, която е наследил на поста, както във вътрешната политика, така и в международните отношения. Президентът похвали работата в посока подобряване на мира и сигурността в много региони по света. 

Републиканецът отхвърли обвиненията за връзки между предизборния му щаб и руски разузнавателни служби преди вота през ноември миналата година. 

"Тримата, за които говориха, го отричат. И мога да кажа, говорейки за себе си, не притежавам нищо в Русия. Нямам заеми в Русия. Нямам сделки в Русия. Президентът Путин ми се обади много мило да ме поздрави за победата в изборите", обясни Тръмп. 

Той отхвърли предположението на журналист, че Владимир Путин го тества и заяви, че за него би било много по-лесно да бъде твърд спрямо Русия, но това не е в интерес на американците и света. Тръмп допълни, че Путин разбира колко непопулярна ще е сделка между двамата политици, след коeто довърши: "Не мога да повярвам, че казвам, че съм политик, но явно сега се такъв". 

Милиардерът все пак заяви, че не е направил нищо за Русия, докато бившият държавен секретар и негов опонент на изминалите президентски избори Хилъри Клинтън е отговорна за сделка, според която Щатите дават 20% от своя уран на Русия. 

"Хилъри Клинтън на Русия 20% от урана в нашата страна. Нали знаете какво е уран? Това нещо, наречено ядрени оръжия, много неща се правят с уран, включително някои лоши неща", разясни президентът. 

Според Тръмп, ако се съди от медийното отразяване на събитията, администрацията е в пълен хаос, но реалността е, че тя работи като "добре настроена машина". 

"Пресата е станала толкова нечестна, че ако не говорим за това, правим огромна лоша услуга на американския народ. Огромна лоша услуга. Трябва да говорим и да разберем какво се случва, защото липсата на честност е извън контрол. Нивото на нечестност е извън контрол", категоричен бе Тръмп.

Източник: offnews.bg
Прегледайте още новини и статии от: Свят 
Етикети: тръмп пресконференция връзки русия 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Тръмп в най-дългата си прескоференция: Няма връзки с Русия". Също така можете да намерете статии за: тръмп, пресконференция, връзки, русия и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |