Тодор Чобанов и Иван Тотев захапаха Общината
  Начало » Новини » Тодор Чобанов и Иван Тотев захапаха Общината
Харесайте facebook страница ни
При старта на реставрацията на Античния театър

Тодор Чобанов и Иван Тотев захапаха Общината

След 3 месеца в амфитеатъра ще се влиза от старинния му вход

Реставрацията на Античния театър стартира днес. В следващите три месеца ще се реставрира изцяло северният подход, който е и оригиналният вход на амфитеатъра. Също така ще се ремонтират осветлението, санитарните възли и сцената. Общата стойност на проекта е 200 хиляди лева.

Половината от тях са по Оперативна програма „Красива България", а другата са от централния бюджет. Емил Костов, ръководител на проекта, бе категоричен, че до 3 месеца всички ремонти ще бъдат приключили. Те няма да попречат на програмата на театъра, като сцената ще бъде ремонтирана през месец август, когато не се предвиждат представления.

На старта на ремонтните дейности се очакваше да присъства и министърът на културата Вежди Рашидов, но той бил възпрепятстван и в Пловдив пристигна заместникът му Тодор Чобанов. Той отбеляза значимостта на Античния театър в културно-историческото наследство не само на България, но и на света.

Зам.-министърът задочно нападна общината в стопанисването на обекта. По думите му заради небрежността на общината се рошат археологически находки. Той отчете и малкото разкопки, които се правят в града, при положение че Пловдив е от градовете с най-много потенциални археологически находки. Има общини, които дават старт на разкопни дейности само при слух за възможна антична находка, а тук дори при доказателства за съществуването им не се предприема нищо, допълни Чобанов.

Иван Тотев също захапа общината, като бе категоричен, че Античният театър няма да бъде предаден на общинската администрация и ще остане държавна собственост.

Автор: Благовест Андонов
Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: античен театър Иван Тотев 

  Още снимки


  Още статии по темата


  Коментари

Гошо 05.07.2011 20:49:57

Тези двама некадърници знаят ли за какво говорят? Правителството е спряло тотално субсидиите - централни и еврофондови , дължи на пловдивска община 23 млн. лв.  за боклука и река Марица . Некадърниците имат нахалството да се появяват в Пловдив и да режат ленти. Някои хора ще им отрежат т .....

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Тодор Чобанов и Иван Тотев захапаха Общината". Също така можете да намерете статии за: античен театър, Иван Тотев и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |