Тези сънища трябва да се разчитат правилно
Вторник, 22 Май 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Тези сънища трябва да се разчитат правилно
Харесайте facebook страница ни

Тези сънища трябва да се разчитат правилно

Главният психоаналитик на 20-ти век, д-р Фройд, не случайно толкова дълго и дълбоко е анализирал сънищата. Той е първият, който разбира, че те са именно нашите тайни желания. Фройд разграничава три типа сънища - условни, случайни и универсални. Точно третият вид е този, който смятаме за важен източник на информация за живота на сънуващия.

Ето и някои от най-често сънуваните символи, които ще ви научат да разбирате по-добре себе си и важните етапи от живота ви.

ДЕЦА

Ако сънувате деца, това е не знак, че мислите за увеличаване на потомството. Най-често бебето символизира детето в нас. Психологът Дейвид Лоф, например, вярва, че сънищата с деца говорят за подсъзнателната нужда от любов, грижа и внимание. Също така, малките деца могат да означават някакво важно начало - нова страница в живота, раждането на една идея. Но американският психолог Джордж Милър направи извод от практиката си, че жена, която се грижи за дете в сън, скоро ще бъде измамена от тези, които са и най-близки. 

ЖИВОТНИ

Сънищата с животни имат много тълкувания. Те се сливат в един нюанс - отразяват природа на човека, нашето основно "Аз". Правилото на стереотипните асоциации не действа тук. За да разберем какви емоции символизират животните или домашните любимци, които се виждаме в сънищата си, е необходимо да се разбере индивидуалният житейски опит, свързан с тях. Например, ако в живота си се мъчите от неустоим страх от кучета, независимо от факта, че кучето е символ на един верен приятел, в съня, ако ви преследва то, това може да говори за потиснати емоции, нарастващо безпокойство или за начин за решаване на проблеми присъщи на вашата природа - чрез бягство. Най-общо казано, ако сте сънували животно, тогава най-вероятно мечтаете да забравите за задълженията, отговорността и да се отдадете на чувствата. Малките животни служат като символ на инфантилната природа и нежеланието да се взимат зрели решения. 

ВОДА

Водата е един от най-често срещаните и следователно най-трудните за интерпретиране знаци. Като правило тя се отнася до вътрешното емоционално състояние - енергията на сетивата. Всичко зависи от неговото състояние и цвят. Така че чистата вода олицетворява прилива на радост и любов, калната - разочарование, неудобни обстоятелства, болест. Бързият поток на реката може да означава нов обрат на съдбата, който не можете да контролирате. Изходът от водата на сушата е самотата преживяна в детството. Липсата на вода и жаждата в съня е символ на стагнация, липса на жизненоважна енергия. Водопадът, напротив, служи като предвестник на пречистването и ново начало.

ПАДАНЕ

Французите смятат падането в съня като хубав символ, само ако веднага след като сте паднали станете. За жените сънят с падане от високо и силният страх от него може да означава преодоляване на значителни трудности (въпреки че, ако се ударите, когато паднете това означава финансови загуби). Психолозите интерпретират падането в съня като желание сънуващият да предаде и да признае безпомощността си в някаква ситуация.  

Източник: blitz.bg
Прегледайте още новини и статии от: Любопитно 
Етикети: сънища фройд тълкуване 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Тези сънища трябва да се разчитат правилно". Също така можете да намерете статии за: сънища, фройд, тълкуване и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |