Тези домашни растения ще ви помогнат да спите като бебе!
Петък, 19 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Тези домашни растения ще ви помогнат да спите като бебе!
Харесайте facebook страница ни

Тези домашни растения ще ви помогнат да спите като бебе!

Освен че имат декоративни функции, домашните растения могат да са особено полезни и за здравето ви.

Някои от тях са познати заради пречистващия си ефект, докато други помагат за съня. Bright Side ви представя няколко от най-полезните растения, които може да поставите в спалнята си за по-добър сън.

Палма Арека

Ареките са палми с няколко тънки ствола и пръстеновидни ръбове по тях. Родът Арека наброява около 55 вида растения, които са разпространени в тропическа Азия, на островите от Малайския архипелаг, на остров Нова Гвинея, в Австралия. Растението пречиства въздуха и премахва токсините и въглеродния диоксид.

Фикус Бенджамин

Той  е едно от най-често срещаните за декорация растения. Може да се срещне почти във всеки дом, офис или балкон, дори градина. Той е толкова предпочитан основно заради красивата и гъста, подобна на дръвче корона, която можем да оформим с малко грижи. Унищожава микробите и премахва повече от 70 процента от вредните вещества във въздуха.

Sansevieria trifasciata

Това вечнозелено растение от семейството на аспарагуса е добро за дихателната и имунната система. Намалява главоболието и регулира кръвното. Определено ще спите по-добре, ако е в спалнята ви.

Папрат Бостън

Богата на полезни масла и добър регулатор на нервната система, чието присъствие ще ви помогне да се справите със стреса.

Източник: blitz.bg
Прегледайте още новини и статии от: Любопитно 
Етикети: растения сън спане 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Тези домашни растения ще ви помогнат да спите като бебе!". Също така можете да намерете статии за: растения, сън, спане и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |