Тест: Каква личност сте според древните мъдрости
  Начало » Новини » Тест: Каква личност сте според древните мъдрости
Харесайте facebook страница ни

Тест: Каква личност сте според древните мъдрости

Тези 10 китайски мъдрости могат да ти помогнат да разбереш по-добре себе си. Избери 3 от тях, които най-добре отговарят на твоята същност. По номерацията им ще се ориентираш за основните си проблеми и за тяхното решение.

 
1. Животът е като куклен театър. Трябва да умееш да държиш конците в свои ръце, сам да решаваш кога да излезеш на сцената и кога да се скриеш.  
2. Ако искаш да запазиш самообладание в напрегнат момент, научи се да се владееш в момент на почивка!
3. Който се изправя на пръсти, не може да стои дълго време прав. Който прави големи крачки, не може да ходи дълго. Който сам себе си хвали, няма да разбере що е слава.
4. На този, който се старае да доведе нещата докрай на всяка цена и да получи максимално удовлетворение, душата му ще стане червива и мъката няма да го напусне.
5. Когато съдиш другите, търси във вината им отсъствие на вина. Когато съдиш себе си, търси вина дори там, където тя отсъства. 
6. Ако на тясна планинска пътека срещнеш друг човек срещу себе си, стори му път.
7. Който трупа богатства, го очакват загуби. Който знае мярката, не знае що е несполука.
8. Ако бързаш да свършиш, независимо с какво си се захванал, ще претърпиш неуспех.
9. Ако можеш да живееш в хармония както с родителите си, така и с децата си, това означава, че 1000 пъти по-добре регулираш дишането си. 
10. Добрият плувец потъва и се дави, а безупречният ездач пада от коня си.
 
ПРОВЕРКА:

1. Проблем: Нямаш цел в живота си, или обратното - ти си кълбо противоречиви цели. Решение: Не позволявай на когото и да било да те ориентира в живота. Не обръщай внимание на чуждите успехи, когато планираш своите собствени. 
2. Проблем: Ти си самовлюбена и горделива личност. Решение: Възприемай всеки свой успех като междинна гара, а не като последна спирка. 
3. Проблем: Искаш да надскочиш възможностите си. Решение: Бъди наясно със себе си - какво можеш и какво - не. Освен конкретни цели, си доставяй и малки удоволствия. 
4. Проблем: Ти си перфекционист до мозъка на костите си. Решение: Анализирай отново всичко около себе си и намери неповторимостта и красотата в незавършените неща.
5. Проблем: Имаш високо мнение за себе си, за което вероятно имаш (или не) основания, но недооценяваш другите хора. Решение: Вслушай се в съвета, даден в любимия ти афоризъм. 
6. Проблем: Това, че близките ти не те обичат много-много, се дължи вероятно на твоя егоизъм. Решение: Състави списък от 10 души, които са значими за теб, и се опитай да ги зарадваш, без да очакваш благодарност от тях.   
7. Проблем: Страхуваш се от провал. Решение: С каквото и да се захванеш, помисли си какво би станало, ако не успееш. Определено няма да настъпи краят на света.
8. Проблем: Непрекъснато си напрегнат в очакване. Решение: Научи се да се радваш на дребните неща, както и на мига, независимо за какво става въпрос. 
9. Проблем: Имаш навика да усложняваш нещата. Решение: Обърни внимание на близките си и на удоволствието от общуването с тях.
10. Проблем: Прекалено си привързан към някого или към нещо. Решение: Престани да слагаш „яйцата“ на едно и също място. Не наливай ново вино в стари мехове.
 
Източник: blitz.bg
Прегледайте още новини и статии от: Любопитно 
Етикети: мъдрости тест проверка 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Тест: Каква личност сте според древните мъдрости". Също така можете да намерете статии за: мъдрости, тест, проверка и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |