Свързват бул. Ал. Стамболийски с Цар Симеон
Неделя, 24 Юни 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Свързват бул. Ал. Стамболийски с Цар Симеон
Харесайте facebook страница ни

Свързват бул. Ал. Стамболийски с Цар Симеон

Директна пътна връзка между районите "Южен" и "Тракия" ще има някой светъл ден. Новата артерия ще се изгражда от бул. "Александър Стамболийски" и "Цар Симеон". Колите ще могат да минават от Кукленско шосе направо на Асеновградско.

Връзката е заложена в Общия устройствен план на Пловдив, а на последната сесия Общинският съвет гласува 250 000 лева за проектиране. 

Властта даде рестарт и за стадион "Пловдив", който немил-недраг си стои без акт 16 вече 27 години. За обследване тази година се заделят 100 000 лева.

С решение на местния парламент още отсега са планирани 600 000 лева за проектиране, които обаче ще се харчат догодина.

Според арх. Валентин Маринов, който ръководеше екипа по време на реконструкцията на съоръжението в края на 80-те години, неговият проект може да свърши работа със съответните актуализации. Местната власт обаче реши, че се налага ново проектиране.

Едва след изготвянето на техническата документация ще могат да се направят количествено-стойностни сметки, които да покажат колко пари са необходими за ремонта на стадиона.  

"Ситуацията е същата като с втория гребен канал - имаме готов проект за ефективно съоръжение, което струва определена сума. Прави се обаче ново задание и необходимите пари се оказват 3 пъти повече, и то още преди да са започнали строителните работи", коментира преди време арх. Маринов.  

С бюджетни пари в район "Западен" започва предконцесионно проучване на терен за изграждане на многоетажен паркинг. За тази услуга са предвидени 12 000 лева.

Намеренията на община Пловдив са в града да се построят три етажни гаража. Два от тях - в "Тракия" и "Западен" ще се вдигат от концесионери, ако такива се намерят. А третият, на мястото на бившия ТЕЛК на ул. "4 януари", ще се изгражда от общината.

Източник: marica.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: свързване булевард александър стамболийски Цар Симеон 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Свързват бул. Ал. Стамболийски с Цар Симеон". Също така можете да намерете статии за: свързване, булевард, александър стамболийски, Цар Симеон и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |