Стара Загора ни взима митницата
Петък, 19 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Стара Загора ни взима митницата
Харесайте facebook страница ни

Стара Загора ни взима митницата

Поделението на Агенция "Митници" в Пловдив може да бъде закрито, а регионален център да стане Стара Загора. Въпросът е коментиран преди дни на съвещание в Агенцията във връзка с проект за преструктуриране и окрупняване на митниците.

Идеята била сегашните 9 бюра в страната да се редуцират до 5. Те ще имат по-голям териториален обхват, както е структурата на Националната агенция по приходите. Новото поделение, което ще обхваща Южен Централен район, ще се казва "Тракийски". Към него ще влезе митническият пункт "Капитан Андреево", който сега е към Митница "Бургас", както и митническите пунктове и бюра от бившата митница в Свиленград. Същата бе закрита през 2015 г. след арестуването на 33 служители, уличени в корупция.

Русе ще поеме управлението на митниците по река Дунав, а пункт Лесово ще е на подчинение на Бургас. Там, както и във Варна, звената се запазват. Летището в София и Югозападната митница минават към столицата.

Предстои предложенията да бъдат внесени в Министерски съвет за гласуване. Ако се одобрят, ще влязат в сила от началото на 2019 г.

Източник: marica.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: митница център управление 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Стара Загора ни взима митницата". Също така можете да намерете статии за: митница, център, управление и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |