Спасиха 12-те момчета и треньора им от пещерата в Тайланд
Неделя, 18 Ноември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Спасиха 12-те момчета и треньора им от пещерата в Тайланд
Харесайте facebook страница ни

Спасиха 12-те момчета и треньора им от пещерата в Тайланд

Благополучно завърши операцията по изваждането на футболистите и треньора им от пещерата Тхам Луанг в Тайланд, информират световни агенции.

Тайландските пехотинци, които ръководиха спасителната операция, съобщиха, че 12-те момчета и треньорът им успешно са извадени от пещерата. Те потвърдиха, че четири "жаби" остават в пещерата - лекар и трима пехотинци, които са помагали на момчетата. Няколко часа по-късно лекарят и тримата пехотинци безопасно напуснаха пещерата.

Припомняме, в продължение на 18 дни, от 23 юни, 12 момчета от футболния отбор Wild Boars и техният треньор бяха блокирани в наводнена от дъждове пещера в Северен Тайланд. Групата беше открита от водолази в понеделник миналата седмица. Същинската част от операцията продължи в неделя, понеделник и днес. В неделя и понеделник спасителните екипи извадиха по четири момчета, а днес останалите четири момчета и треньора.

Децата са на възраст между 11 и 16 г., а треньорът е на 25 г.

Днес операцията започна в 10,08 часа местно време.

По-рано властите съобщиха, че настанените осем момчета в болницата са в "добро психическо състояние". Децата са настанени в болницата в Чианг Рай.

Операцията беше изключително усложнена, тъй като децата трябваше да изминат разстояние от 3,2 километра, което включваше плуване под студена и мътна вода с препятствия като тесни подводни участъци и скали.

Спасените са в болница, където са поставени под карантина, за да се избегне риск от инфекция. Те ще останат в болницата най-малко седем дни. Това означава, че ще пропуснат финала от Световното първенство по футбол в неделя.

В операцията участваха повече от 100 души, включително десетки водолази.

Източник: news.bg
Прегледайте още новини и статии от: Свят 
Етикети: тайланд момчета спасени 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Спасиха 12-те момчета и треньора им от пещерата в Тайланд". Също така можете да намерете статии за: тайланд, момчета, спасени и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |