Сметната палата опроверга твърденията на РЗС
Неделя, 20 Май 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Сметната палата опроверга твърденията на РЗС
Харесайте facebook страница ни

Сметната палата опроверга твърденията на РЗС

Във връзка с публикувани в електронни медии твърдения на слугите на Алексей Петров от РЗС за имотното състояние на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, и свързаните с това задължения на Сметната палата по Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни длъжности, Сметната палата съобщава следното:
В качеството си на заместник-кмет на Столична община Цветан Цветанов е подал при встъпването си в длъжност встъпителна декларация пред Сметната палата през декември 2005 г. и при напускането на поста - финална декларация през декември 2006 г. Съгласно тогава действащия Закон за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни длъжности (измененията му са в сила от 1 януари 2007 г.), декларациите са подадени на хартиен носител, те не са подлежали на публикуване в интернет страницата и не са подлежали на проверка. До 1 януари 2007 г. достъпът до декларациите се предоставяше под формата на копия на хартиен носител срещу заплащане, по ред, определен в закона и заповед на председателя на Сметната палата.
През 2007 г. и през 2008 г. Цветан Цветанов не е заемал публични длъжности - в качеството си на председател на партия ГЕРБ той не е от кръга на лицата, задължени да подават декларации по Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни длъжности, защото партия ГЕРБ не е получавала държавна субсидия и съгласно Закона за политическите партии – чл. 30, ал. 4, не е имал това задължение. В качеството си на заместник-министър председател и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов подава встъпителна декларация през 2009 г., която е публикувана на интернет страницата и може да се види от всеки. Проверката на Сметната палата по нея не е установила несъответствия. Цветан Цветанов е подал декларация и през 2010 г., проверката по която още не е приключила и резултатите от нея ще бъдат съобщени в края на ноември, съобщават от Сметната палата. /БГНЕС/

Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: България 
Етикети: алексей петров РЗС 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Сметната палата опроверга твърденията на РЗС". Също така можете да намерете статии за: алексей петров, РЗС и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |