Скорпиони плъзнаха в домовете на пловдивчани, ядат хлебарките
  Начало » Новини » Скорпиони плъзнаха в домовете на пловдивчани, ядат хлебарките
Харесайте facebook страница ни

Скорпиони плъзнаха в домовете на пловдивчани, ядат хлебарките

Скорпиони атакуват домовете на пловдивчани в разгара на лятото. Членестоногите пропълзяват в апартаментите на хората през канализацията.

Теодора Петранова, която от години живее в Англия, се прибрала в къщата си в центъра на Пловдив преди седмица. Когато влязла да си вземе душ, с ужас забелязала, че по плочките пълзи скорпион. Той се скрил в завесата на банята, но жената успяла да го улови и да го прибере в буркан.

По думите на директора на Природонаучния музей д-р Огнян Тодоров членестоногите се срещат често в района на Пловдив. Откритият от Петранова карпатски скорпион е един от четирите вида, които се срещат у нас. 

„Жилото му не е толкова силно, че да може да пробие кожата на човека”, обясни Тодоров. Според него членестоногото не е опасно. Дори е донякъде полезно, тъй като се храни с хлебарки и дребни насекоми.

Източник: marica.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: скорпиони домове пловдивчани 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Скорпиони плъзнаха в домовете на пловдивчани, ядат хлебарките". Също така можете да намерете статии за: скорпиони, домове, пловдивчани и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |