Скандал около уволнението на учителка от Софийската математическа гимназия
Четвъртък, 19 Април 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Скандал около уволнението на учителка от Софийската математическа гимназия
Харесайте facebook страница ни

Скандал около уволнението на учителка от Софийската математическа гимназия

Уволниха дисциплинарно учителка от Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски”. Петя Тодорова коментира пред Дарик, че в петък миналата седмица не е била допусната в училището, въпреки че заповедта за уволнение все още не й е връчена. Родители на учениците й организираха протест в нейна защита.
Преподавателката коментира, че е научила мотивите за уволнението си от медиите: "В петък, когато не се ме допуснаха до училище, ми посочиха писмено, че днес ще ми връчат заповедта".
 
Междувременно родители на ученици от гимназията излязоха на протест срещу взетото решение. Негодуващите посочиха, че преподавателката е един от най-добрите математици и педагози в училището. Те смятат, че реална причина за нейното отстраняване няма и че гимназията ще понесе голяма загуба, ако Тодорова не е част от учителския състав.
 
Директорът на гимназията - Антони Стоянов, коментира пред NOVA мотивите за уволнението. Според него учителката съзнателно ощетявала най-силните ученици по математика в България и не ги допускала до участие в престижното международно състезание „Европейско кенгуру”. Тодорова е член на комисията, която прави подбор на участниците в националния кръг. И според директора умишлено не е допускала представители на Софийската математическа гимназия в него.  Един от родителите обаче опроверга това и заяви, че именно ученик от гимназията е победил в последното издание на турнира.
Източник: dariknews.bg
Прегледайте още новини и статии от: България 
Етикети: учителка уволнение гимназия 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Скандал около уволнението на учителка от Софийската математическа гимназия". Също така можете да намерете статии за: учителка, уволнение, гимназия и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |