Шокиращо! Владиката Кирил е бил убит (видео)
  Начало » Новини » Шокиращо! Владиката Кирил е бил убит (видео)
Харесайте facebook страница ни
Версия

Шокиращо! Владиката Кирил е бил убит (видео)

Починалият е бил намерен с дрехите, а уж отишъл за миди

Митрополит Кирил е бил убит, а не е загинал при нещастен случай. Това твърди бивш варненски криминалист от полицията, съобщава "Монитор".

Припомняме, владиката Кирил бе намерен мъртъв в морето на брега в местността Траката на 9 юли сутринта. По случая се води досъдебно производство за склоняване към самоубийство. Очаква се съдебно-медицинската експертиза с хистолигичните изследвания. Те трябва да покажат какво е имало в организма на починалия. Ако е убийство, то е извършено по сценарий от лаици, дори може да са вътрешни хора от църквата, смята опитният варненски криминалист. В този случай всичко е съшито с бели конци и пъзелът просто не се нарежда, категоричен е той.

Един от притеснителните факти е, че ако митрополит Кирил се е удавил същата сутрин, няма как да плува на повърхността, коментира спецът. Още по-голяма мистерия е плуването с маска. Освен това починалият е бил намерен с дрехите, а уж отишъл за миди. Друг е въпросът, че варненци, които всекидневно са на този плаж, твърдят, че ден преди смъртта на митрополита са се гмуркали – там миди нямало, а дъното е било равно, плитко и пясъчно като в басейн. При положение че владиката се къпел почти всекидневно в този залив, не може да не е знаел, че там миди няма.

Притеснително е и това, че ако е бил за миди, е тръгнал без съд, в който да ги събира, което не е логично за никой от местните. Друга подробност е, че на следващия ден, след смъртта на владиката, под Аспаруховия мост беше изваден трупът на удавник. По данни на полицията мъжът е бил на видима възраст около 40 години, но самоличността му не е установена, тъй като не носел документи. Ако се свържат двата случая, това поставя въпроса дали през перилата на моста не е бил последният маршрут на физическия убиец на митрополита, каза криминалистът.

Този път спекулациите надхвърлиха възможните и допустими граници, избухна доц. д-р Добринка Радойнова, ръководител на Клиниката по съдебна медицина към УМБАЛ „Света Марина" във Варна по повод на информация, според която съдебен медик е заявил, че варненският владика Кирил е бил удушен. Че тази версия е спекулативна, твърди и районният прокурор на Варна Цветанка Гетова, под чието ръководство се провежда разследването на случая.

Аутопсията на тялото на покойния архиерей бе извършена в деня на смъртта му от екип патоанатоми начело с доц. д-р Радойнова. Според официалната информация непосредствената причина за смъртта е удавяне. При аутопсията са установени атеросклеротични промени на сърдечните съдове, а при микроскопското изследване се доказват данни за остра исхемия на миокарда, т.е. инфаркт. Това е предизвикало и удавянето.

По трупа не са намерени травматични увреждания и няма данни за насилствена смърт.
Към момента на смъртта митрополит Кирил не е бил алкохолно повлиян.

Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: България 
Етикети: митрополит кирил е бил убит   Коментари

varna 25.07.2013 11:46:18
Лъжа е, че сме изгонили Калинчо - пратихме го във Враца да си вземе харпун, тежководолазен костюм и бутилка въздух; защото се оказа, че само с плавници, шнорхел и маска нама гаранция за оживяване . . .
=-=
Някои кучета нoсят предпазни нашийници с пирони против одушаване от вълци – вече и владиците имат нужда от този кучешки атрибут.
Qsen 25.07.2013 11:47:38
Съдебният лекър, който каза истината за смъртта на сестри Белнейски се „самообеси на” детска катерушка, затова д-р Радойнова фалшифицира аутопсията на Кирил Варненски . . .
Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Шокиращо! Владиката Кирил е бил убит (видео)". Също така можете да намерете статии за: митрополит кирил е бил убит и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |