Събирачите на липов цвят в Градската изгоряха с 500 лева
Събота, 22 Септември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Събирачите на липов цвят в Градската изгоряха с 500 лева
Харесайте facebook страница ни

Събирачите на липов цвят в Градската изгоряха с 500 лева

Служители на ОП „Общинска охрана“ са съставили три акта на хора, които са хвърляли тояги и железни пръти по клоните на липите в Цар-Симеоновата градина, за да събират нападалия липов цвят. Това се е случило при рутинен обход днес, а актовете са на стойност 500 лева.

Цар-Симеоновата градина е паметник на градинско-парковото изкуство (ДВ, бр.41 от 19.05.1992 г.) и със заповед на НИПК № 37/12.11.1993 г. в режим на опазване на исторически зелени площи в централна градска част. Тя е със стриктен режим на ползване на ресурсите и събирането на липов цвят или чупенето на клоните е строго забранено.

Съгласно чл. 20, т. 8 от Наредбата за опазване на околната среда се забранява „събирането на семена, резници, брането на билки, без разрешително, както и унищожаването и увреждането на находищата на лечебни растения на територията на общината“.

„Припомняме на гражданите, че събирането на липов цвят с цел продажба е строго забранено. Удостоверения за билките, събирани от лечебни растения се издават от Кмета на съответния административен район, в който се намират съответните находища, въз основа на писмено заявление от заинтересованото лице“, заяви директорът на ОП „Общинска охрана“ Александър Стайков.

Той допълни, че днес е съставен още един акт на жена, която разхождайки се по Главната улица, е извършвала просия. През последните дни служители на ОП „Общинска охрана“ са извършили и множество проверки на собственици на кучета за изправни документи на техните домашни любимци.

Източник: marica.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: цвят липов глоба 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Събирачите на липов цвят в Градската изгоряха с 500 лева". Също така можете да намерете статии за: цвят, липов, глоба и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |