Разбиха група за трафик на хора, действала в Германия и Франция
Неделя, 18 Ноември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Разбиха група за трафик на хора, действала в Германия и Франция
Харесайте facebook страница ни

Разбиха група за трафик на хора, действала в Германия и Франция

Властите разбиха сутеньорска група от Оряхово. Групата се е занимавала със склоняване към проституция, блудствени действия и трафик на хора. С европейска заповед за арест са задържани петима души в България и трима в Германия. Още двама души са арестувани край германския град Анеси.

Престъпната мрежа е разбита на 3 юли. Бандата е действала от 2015 г. като е обещавала на млади жени работа във Франция, а впоследствие те били настанявани в Германия и били принуждавани да проституират в Страсбург. Част от жените били експлоатирани в близост до град Анеси.

Жените били поставяни на предварително определени места. Те изпращали и основната част от спечеленото обратно на сутеньорите си в България.

Сутеньорската група е разбита от съвместен разследващ екип с подкрепата на Евростат.

Първоначално прокуратурата в Страсбург е започнала предварително разследване на база получена информация от службата за вътрешна сигурност към Посолството на Франция в България.

Впоследствие разследването е възложено на прокуратурата към Междурегионалния специализиран съд. В разследването са включени и Върховна касационна прокуратура на България и Районна прокуратура - Оряхово, както и прокуратурата в германския град Офенбург. От българска страна участие са взели Национална следствена служба, агенти на Държавна агенция "Национална сигурност", служители от жандармерията и експерти.

Ареста на сутеньорите е бил предварително планиран за началото на юли 2018 г. На 3 юли едновременно в София, Плевен и Бургас са извършени над 20 обиска. Обискирани са адреси и в Германия и Франция.

Властите продължават да издирват съучастници на групата за трафик на хора.

Източник: news.bg
Прегледайте още новини и статии от: Свят 
Етикети: трафик хора проституция 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Разбиха група за трафик на хора, действала в Германия и Франция". Също така можете да намерете статии за: трафик, хора, проституция и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |