Разбиха 7 работилници за техника за източване на банкови карти
Неделя, 20 Май 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Разбиха 7 работилници за техника за източване на банкови карти
Харесайте facebook страница ни

Разбиха 7 работилници за техника за източване на банкови карти

ГДБОП и Специализираната прокуратура неутрализираха организирана група, занимаваща се с извършването на престъпления с електронни платежни инструменти, съобщи СДВР. Бандата е изготвяла скимираща техника, а акцията по залавянето е протекла на 12 и 13 юли. За да стигнат до престъпниците, органите на реда работили в няколко области-София, Пазарджик, Русе, Варна, Добрич и Велико Търново.

Проверени са 24 адреса и 13 автомобила, а задържани са 15 души. Само на територията на столицата са реализирани претърсвания на 12 адреса и на 9 моторни превозни средства, в рамките на 24 часа били задържани 11 лица.

Установени са 3 работилници за скимираща техника, една от която била в апартамент в жилищна сграда, обособен и предназначен единствено за целта. Иззети множество метални, пластмасови заготовки за различен тип скимиращи устройства, калъпи за производство на части за АТМ, панели и клавиатури за банкомати, множество скимиращи устройства, предназначени за копиране на данни от банкови карти. Открити са също така ПОС терминали, банкови карти, бели пластики, както и пистолет „Макаров“ със заличен сериен номер и 50 боеприпаси.

Други две работилници за скимираща техника са установени на 5 адреса на територията на Варна. Там са задържани други двама участници в престъпната дейност, иззети са множество доказателства.

При претърсване на три адреса на територията на Велико Търново е задържан друг съучастник в престъпния занаят. Там също е установена работилница за скимиращо оборудване, от която са иззети платки, камери, усти и други елементи, предназначени за изготвянето на скимираща техника.

Следваща аналогична работилница е открита при претърсвания на два адреса в Русе, в които са намерени редица доказателства, задържан е и местен жител, занимаващ се с престъпната дейност. Друг съучастник е установен при предприетите оперативни действия на два адреса в Добрич и с. Мокрище.

Общият брой на установените работилници за скимираща техника на територията на страната е 7, като от всички за иззети голямо количество оборудване, предназначено за копиране на данни от банкови карти. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Специализирана прокуратура, обвинения са повдигнати на 6 лица, едно от които е обявено за издирване. Работата по случая продължава.

 

Източник: dariknews.bg
Прегледайте още новини и статии от: България 
Етикети: карти скиниране данни 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Разбиха 7 работилници за техника за източване на банкови карти". Също така можете да намерете статии за: карти, скиниране, данни и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |