Разберете как да се спасите от кошмарните сънища
Неделя, 24 Юни 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Разберете как да се спасите от кошмарните сънища
Харесайте facebook страница ни

Разберете как да се спасите от кошмарните сънища

Хиляди са хората, които нощно време се страхуват да заспят, тъй като сънуват страшни и дори зловещи кошмари. Понякога те се превръщат в хроничен проблем, за който решение сякаш няма. Всъщност, проблемът реално би могъл да се потуши, но само с огромна доза старание.

Учени са на мнение, че лошите сънища и зловещите кошари могат да бъдат прогонени трайно чрез метода, който те наричат „терапия на повторение на образа“. Неговата ефективност се усеща скоро след започване на терапията. При една част от засегнатите подобрение настъпва след трети проведен сеанс.

Изисква се всеки един от потърпевшите да си представи кошмара, след което да си въобрази, че променя съня си по начин, който не е чак толкова плашещ за него. Такава е основната идея на метода за лечение.

Важно е обаче действието или по-точно самовнушение да се повтаря всеки ден по няколко пъти. В това се крие и тайната на успеха. Благодарение на терапията се презарежда нервната система.

Дори не е задължително промените в сценария на съня да бъдат драстични, за да се усети ефект. Когато нощните кошмари изчезнат, се подобрява цялостно качеството на съня.

Източник: pik.bg
Прегледайте още новини и статии от: Здраве 
Етикети: спасение кошмари 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Разберете как да се спасите от кошмарните сънища". Също така можете да намерете статии за: спасение, кошмари и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |