Пуснаха ПЪЛЕН СПИСЪК на пострадалите при Вакарел
Понеделник, 24 Септември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Пуснаха ПЪЛЕН СПИСЪК на пострадалите при Вакарел
Харесайте facebook страница ни

Пуснаха ПЪЛЕН СПИСЪК на пострадалите при Вакарел

Министър Кирил Ананиев заяви, че е създадена пълна организация в лечебните заведения за пострадалите при тежката катастрофа на АМ „Тракия“.

Той посети УМБАЛ Света Анна – София, където са настанени най-голям брой от пострадалите при тежката катастрофа на магистрала „Тракия“.

„В болниците е създадена пълна организация и е осигурено всичко необходимо за оказване на помощ на пострадалите. Екипите работят безупречно. Поддържам постоянна връзка с лечебните заведения, в които са настанени ранените от катастрофата на АМ „Тракия“, заяви Кирил Ананиев.

Здравният министър благодари и на екипите на Центъра за спешна медицинска помощ. Той потвърди, че по последна информация шест души са загинали след тежката автобусна катастрофа на АМ „Тракия“ при Вакарел.

21 са пострадалите при тежкия инцидент, които са транспортирани от екипите на Бърза помощ в УМБАЛ „Св. Анна София“, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, ВМА, "Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда", УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“ и УМБАЛ „Софиямед“.

По информация на лечебните заведения трима пострадали са откарани с частен транспорт до болница „Токуда“ и до УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Пълен списък на прегледаните и хоспитализирани пациенти, по информация на лечебните заведения:

УМБАЛ „Света Анна“ – София – 10 пострадали - трима мъже и седем жени:

Най-тежко пострадали са П.К. (45г. ) и М.Д., които са с политравма - шийна, гръбначна, гърди и корем. П.У. е  с политравма – шийна, гърди, корем. Г.М. е  с политравма – фрактура на хумери, скалпова рана. Ц.С на 58 г., З.З на 38 г. и Д.Г. на 23 г. са с фрактури на ръцете. Н,М на 25г. , И.К. и  Н.Д на 29 г. са с охлузвания по лицето и тялото.

УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ – 4-ма пострадали: дете на 13 г. Р. Ч., прието в детската реанимация; жена Й. С., на 48 г., хоспитализирана в хирургията; жена Е. Ч. на 49 г., настанена в травматологията; мъж на 40 г. на Д. Я., обработен и освободен от болницата

ВМА – 3-ма пострадали без опасност за живота: жена Е.Н. на 62 г. жена И.Б. на 24 г. жена Ж.Н. на 33 г.

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда – 4-ма пострадали в стабилно състояние: мъж С. Р. на 47 г. мъж С. А. на 29 г. жена Д. Д. на 30 г. жена Д. И. на 43 г.

УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“ – 3-ма пострадали: момиче Н. И. С. на 19 г. хоспитализирано с комоцио и ще остане под наблюдение жена С. Д. на 74 г. – с повърхностни рани и напуснала лечебното заведение жена С. С. К. на 53 г. - с повърхностни рани и напуснала лечебното заведение.

УМБАЛ „Софиямед“ – двама пострадали: мъж В. Г. на 33 г. жена В. С. на 40 г. (пострадала при удар между лекия автомобил, в който е пътувала, и автобуса)

Националният център по трансфузионна хематология разполага с достатъчни количества кръв и кръвни съставки, които биха били необходими на лечебните заведения, в които са настанени пострадалите. Подсилени екипи за кръводаряване са в готовност да поемат всички желаещи да дарят кръв.

МВР е отворило телефонни линии, където близки на пострадалите могат да получат информация за тях. Телефонните номера са 02 982 51 54 и 0889 94 42 60.

Източник: marica.bg
Прегледайте още новини и статии от: България 
Етикети: пострадали списък болници 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Пуснаха ПЪЛЕН СПИСЪК на пострадалите при Вакарел". Също така можете да намерете статии за: пострадали, списък, болници и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |