Публикация може да смени за втори път съдията по делото на Цветанов
Вторник, 22 Май 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Публикация може да смени за втори път съдията по делото на Цветанов
Харесайте facebook страница ни

Публикация може да смени за втори път съдията по делото на Цветанов

Адвокатът на подсъдимия поиска да се отзове съдия Тони Гетов

За втори път публикация в медиите може да смени съдията по делото срещу Цветан Цветанов, стана ясно в началото на днешното заседание на Темида.

Адвокатът на подсъдимия - небезизвестният юрист Менко Менков - поиска да се отзове съдия Тони Гетов заради разпространени в медиите твърдения, че баща му Петко Гетов е в приятелския кръг на Цветанов и е ремонтирал семейната му вила. Мотивите за искането са, че макар и недоказани, внушенията вече са направени. Над 1 млн. души са чели статиите за близост на бащата на съдията и една оправдателна присъди би довела до съмнения за безпристрастността на съда. 

Смея да твърдя, че Цветан Цветанов не е бил в приятелския кръг на баща ми, заяви преди началото на днешното заседание съдия Тони Гетов. 

Съдия Гетов каза още, че не познава Цветанов и няма личен интерес от изхода на делото. Той отказа да си направи отвод.

Самият Цветанов потвърди още преди деня на делото, че се е познавал с бащата на Тони Гетов, като в същото време отрече да има някакви взаимоотношения със съдията.

Един съдия вече си даде отвод от процеса на самия му старт, отново след публикации в пресата. Става въпрос за Димитрина Ангелова, за която издание твърдеше, че е в близки отношения с адвокат Менков. Съдийката отрече тези обвинения, но реши да се оттегли, за да няма съмнение в безпристрастната работа на Темида.

Източник: offnews.bg
Прегледайте още новини и статии от: България 
Етикети: смяна съдия дело Цветан Цветанов 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Публикация може да смени за втори път съдията по делото на Цветанов". Също така можете да намерете статии за: смяна, съдия, дело, Цветан Цветанов и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |