Проверките у нас потвърдиха: Над 75% от спинърите се оказаха опасни и могат да причинят и фатален изход при игра с тях
Петък, 19 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Проверките у нас потвърдиха: Над 75% от спинърите се оказаха опасни и могат да причинят и фатален изход при игра с тях
Харесайте facebook страница ни

Проверките у нас потвърдиха: Над 75% от спинърите се оказаха опасни и могат да причинят и фатален изход при игра с тях

Общо 75% от спинърите се оказаха опасни, посочват до момента данните от проверките за опасна концентрация на живак и олово в играчките. Проверките са на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, които започнаха миналата седмица.

От понеделник започват проверки и на слънчевите очила. Мирослав Йотов, директор на Дирекция „Надзор на пазара“, уточни в интервю за „Преди всички“ по рограма Хоризонт : Всички тези продукти, които са опасни, ще бъдат забранени за продажба у нас след излизането на резултатите от пробите. Агенцията продължава с проверките през лятото. Завърши проверката на детските люлки и раменните пояси като помощно средство за плуване – ситуацията не е цветуща, каза Йотов и допълни:

Над 75% от проверените спинъри само за три дни се оказаха, че са несъответстващи продукти, поради което се наложи да вземем и проби, които вече са изпратени в лаборатории и те се изпитват. Нашата цел е да предотвратим опасни продукти на пазара, които могат да причинят и фатален изход при игра с тях. Това, което ни накара да направим проверка, са спрените преди един месец на митницата над 50 хиляди бройки.

Ние координирахме нашите действия с останалите страни ­ членки и в петък се появи първата информация на колегите от Люксембург за наистина опасни спинъри, които са публикувани в системата за бърз обмен на информация. Около 50% от раменните пояси са без съответните предупреждения и инструкции на български език. Следващата ни тема са слънчевите очила. Добре е потребителите да отидат в която и да е оптика, в която има такава апаратура, да си направят една бърза проверка, която е безплатна, за филтъра и за покритието.

Източник: blitz.bg
Прегледайте още новини и статии от: Свят 
Етикети: спинари проверка опасни 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Проверките у нас потвърдиха: Над 75% от спинърите се оказаха опасни и могат да причинят и фатален изход при игра с тях". Също така можете да намерете статии за: спинари, проверка, опасни и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |