Проверка на ЕВН показа: Сметката за ток на храма "Света Марина" е реална
Неделя, 20 Май 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Проверка на ЕВН показа: Сметката за ток на храма "Света Марина" е реална
Харесайте facebook страница ни

Проверка на ЕВН показа: Сметката за ток на храма "Света Марина" е реална

Консумацията на електроенергия в храма тази зима дори е по-ниска

От ЕВН вече са направили проверка по жалбата на църковното настоятелство на храма „Света Марина" в Пловдив за високата сметка за ток. Сумата за ток от 3000 лв. е реална, твърдят от дружеството.

Според църковното настоятелство, фактурата е нереална. Докато енергодружеството и църквата спорят за рекордната сметка за ток, събирането на дарения от миряните продължава, разказва БНТ. Именно заради стряскащата фактура митрополит Николай обяви, че ще продаде скъпия си „Ролекс".

Сметката за ток се оказва, че е от четири отделни електромера в различни сгради в църковния двор. В тези 2940 лв. влизат четири електромера. Във фактурата ясно е посочено четири отделни измервателни точки, всяка за какъв период е отчетена и сборната сума, обясни Петър Костадинов, говорител на ЕВН.

Ние нямаме информация за други електромери и други сгради, които се захранват. Храмът не е обвързан с нито една от останалите сгради, които са тук - администрацията и митрополията, отделни партиди са, заяви Пламен Кисьов, касиер на храма.

Според EВН, консумацията на ток в „Св. Марина" тази зима дори е по-ниска, а разликата в сметките е заради повишените цени на електроенергията и по-дългия период на отчитане. Разногласията обаче не спират дотук.

Ние отправяме покана за диалог с тях, за да можем да направим една среща, за да видим какъв е проблемът. До този момент нямаме положителен отговор от тях, сподели Костадинов от EВН.

Петър Алков от храма „Св. Марина" обяви: "Никой не ни е търсил, даже проявяват абсолютно нежелание за комуникация с нас за решаване на проблема".

Продължава събирането на дарения, за да се плати токът на храма. Към парите ще се прибави и сумата, за която ще бъде продаден скъпият часовник на дядо Николай. Новият собственик на ролекса ще се определи след търг с явно наддаване на 10 март в Историческия музей.

Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: дядо николай сметка 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Проверка на ЕВН показа: Сметката за ток на храма "Света Марина" е реална". Също така можете да намерете статии за: дядо николай, сметка и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |