Проект „Образование без граници” ще бъде представен в район „Централен”
  Начало » Новини » Проект „Образование без граници” ще бъде представен в район „Централен”
Харесайте facebook страница ни

Проект „Образование без граници” ще бъде представен в район „Централен”

На пресконференция в петък ще бъде представен проектът „Образование без граници”. На нея участие ще вземат кметът на района Райна Петрова и ръководителите на СОУ „Любен Каравелов”, ЦДГ „Перуника” и „Снежамка.  

Проектът касае работата с деца от етническите малцинства и цели те да бъдат адаптирани към образователния процес, както и да се повиши тяхната мотивация. Включени са дейности за допълнителна подготовка преди постъпване в първи клас, насоченост на работата за социално адекватно поведение в училище, като обединяват деца от различни етноси, изграждане на толерантно отношение между родители, училище и социална среда.

Основните дейности, залегнали в проекта са арт обучение чрез забавление, ученическо радио, форум „Толерантност“ и др. Стойността на „Образование без граници“, спечелен по европейски програми, е141 114 лева.

Водеща организация е СОУ „Любен Каравелов“ в партньорство с детските градини „Снежанка“ и „Перуника“, като и трите заведения се намират врайон „Централен“.

Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: проекти район централен 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Проект „Образование без граници” ще бъде представен в район „Централен”". Също така можете да намерете статии за: проекти, район централен и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |