Пробивът под гарата реже 27 частни имота
Неделя, 18 Ноември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Пробивът под гарата реже 27 частни имота
Харесайте facebook страница ни

Пробивът под гарата реже 27 частни имота

Транспортният подлез, който ще свързва директно бул. „Васил Априлов” и „Македония” под жп ареала на Централна гара, минава през 38 поземлени имота.

От тях 27 са частни, останалите са общински и държавни. Имотите, предвидени за отчуждаване, са с различни площи - между десетина квадрата до около три декара. Това се вижда от проектната документация, внесена в Общинския съвет. На първата сесия след лятната ваканция, насрочена за 13 септември, местният парламент ще обсъжда изменението на Подробния устройствен план и Плана за улична регулация (ПУП - ПУР). Комуникационно-транспортното съоръжение е част от проекта за рехабилитацията на железопътния участък Пловдив - Бургас, която ще се изпълнява от НКЖИ със средства по оперативна програма.

Пробивът започва от бул. „Васил Априлов”, като постепенно от пресечката с ул. „Велико Търново” слиза под градинката на кръговото и минава успоредно на пешеходния подлез до гарата под бившата Транспортна болница, след това под паркинга на автогара „Юг” и покрай залата на стадион „Спартак” излиза отгоре на ул. „Димитър Талев”, за да се включи в бул. „Македония”.

Срещу проекта са подадени 12 възражения, от които две жалби са внесени в Административния съд. Но протестите на собствениците са оставени без уважение с аргумент, че се прави нова комуникация и при проектирането е приет вариант, при който новата улична регулация засяга минимални площи. Имотите, засегнати с проекта, се намират на бул. „Македония” 14 и от №20 до 34, а също така на ул. „Бяло море” 2 и ул. „Енисей” 4.

Срещу проекта е възразил и Чавдар Пенчев, управителят на фирма „Триера”, собственик на бившите хали в "Кючук Париж". Той твърди, че новият път ще попречи на транспортното обслужване на лекарските кабинети и денталната клиника.

Възражения са внесли и живеещите на бул. „Руски” 92 . Собствениците с адрес „Васил Априлов” 10 се опасяват, че няма как да вкарват колите в двора на кооперацията си.

Източник: marica.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: пробив имоти гара 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Пробивът под гарата реже 27 частни имота". Също така можете да намерете статии за: пробив, имоти, гара и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |