Прекаленото пиене на вода може да ви убие!
  Начало » Новини » Прекаленото пиене на вода може да ви убие!
Харесайте facebook страница ни

Прекаленото пиене на вода може да ви убие!

Ако пиете вода прекалено много, се разреждат минералите, играещи важна роля във вашия организъм. По този начин водата по-лесно попада вътре в клетките на нервната система. Това може да предизвика образуването на оток в мозъка, който е способен да убие човека.

Ранните симптоми, които помагат да се избегне бедата, включват прекалена умора, мускулни спазми, прилошаване, чувство на тревога, обърканост или помрачено съзнание, както и гърчове. Най-често с водата злоупотребяват спортистите. Затова за тях е препоръчително да се въздържат от големи количества вода по време или веднага след занимание със спорт. В резултат на хиперхидрация спортистите са заплашени и от друга беда - хипонатриемия - понижена концентрация на натрий в кръвната плазма.

По принцип половин литър вода е напълно достатъчен, за да се възстанови балансът на течности в организма след тренировка.

Изотоничната форма на хипонатриемията се проявява със следните симптоми: сънливост, объркано съзнание, дезориентация и гърчове. Наблюдава се промяна на теглото и усилено изпотяване. Може да се стигне до нарушаване на функциите на бъбреците, черния дроб и сърцето. Не прекалявайте с водата, за да помогнете на организма да възстанови минералния баланс!

Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: Здраве 
Етикети: вода 


  Още статии по темата


  Коментари

kosta 16.10.2010 13:10:21

 Как може да се пишат таива простащини??? Ще има хора, които ще повярват.. и след това  - те ще са си виновни! По-малко вода е по- опасно от повече вода!!! Да не се подлъже някой!! Давайте повече вода особено на децата - много лесно може да се дехидратират а това води до СМЪРТ!

"По принцип половин литър вода е напълно достатъчен" - АЛОООО! аз за една тренировка свалям по 2,5-3кг!! НЕ  твърдя, че съм спортист, ама вярвайте НЕ ги изпикавам тея кила - отиваат в ПОТТА!

 редакцията - внимавайте с глупостите, които пишете - в инренет е като в реалния живот - също има ДОВЕРИЕ! - не го губете!!!

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Прекаленото пиене на вода може да ви убие!". Също така можете да намерете статии за: вода и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |