Помияри от 20 общини идват в Пловдив?
Неделя, 18 Ноември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Помияри от 20 общини идват в Пловдив?
Харесайте facebook страница ни

Помияри от 20 общини идват в Пловдив?

Д-р Марчо Дулев е новият шеф на Зооветеринарния комплекс

Оферта към 19 общини за кастрацията и обезпаразитяването на бездомните им кучета в пловдивския приют ще изпрати кметът Иван Тотев. Както стана известно, кучкарникът на „6-ия километър" ще е единственият в радиус от 200 км с лиценз, който трябва да получи днес от Агенцията по храните.

Засега от София не са влизали в контакт с Общината за евентуалната работа със софийските помияри, които надхвърлят 10 000.

„Общините трябва да бъдат солидарни една с друга. Ако в съседните общини на Пловдив има бездомни кучета, то няма как и ние да нямаме. Вече имаме запитвания от Велинград, Брацигово и Смолян за ползването на нашия кучкарник", обяви кметът Иван Тотев.

За всяко бездомно куче общините мераклии ще трябва да се бръкнат със 110 лева на парче. В цената обаче не е включен транспортът. Пловдивските екипи, които са три на брой и включват двама ловци и един ветеринар, ще пътуват до съответните общини и ще залавят кучетата. След това те ще останат 5 дни в приюта, като ще бъде кастрирани, ваксинирани и обезпаразитени.

За пловдивските помияри пък са заделени 200 хиляди лева. Ако от кучкарника генерират печалба, тя ще се приспадне от гласуваните пари и ще се минимизират разходите.

Кметът обяви и новият управител на Зооветеринарния комплекс. Това е д-р Марчо Дулев, който ще отговаря за кучкарника на пазарджишкия път и зоокъта. Изпълняващият досега длъжността управител Иван Шиков ще остане на работа в комплекса. Той ще отговаря пряко за бездомните кучета.

Автор: Благовест Андонов
Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: кучкарник Пловдив 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Помияри от 20 общини идват в Пловдив?". Също така можете да намерете статии за: кучкарник, Пловдив и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |