Подлез във Варна осъмна с пиано стълби
Събота, 22 Септември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Подлез във Варна осъмна с пиано стълби
Харесайте facebook страница ни

Подлез във Варна осъмна с пиано стълби

Стълбите на централен подлез до Катедрала "Свето Успение Богородично" бяха преобразени в огромно пиано и днес града се събуди под звуците на тоновете му.

Inspire е проект иновативен за град Варна и страната, стартиран от първото споделено работно място в града - Beehive. Известен като "Piano Stairs" в международен мащаб, където стълбите се трансформират в гигантска пиано клавиатура по интерактивен начин. Пианото от стълби се активира чрез приложение, което стартира аудио файлове, когато сензорът се задейства.

След като екипът на проекта работи до малките часове на деня, Варна се събуди с нови стълби, които ще радват малки и големи. Благодарение на организацията Варна се нареди до градове като Милано, Сан Франциско и Стокхолм, като основната мисия на инициативата е да спомогне за утвърждаване на града като културно място. Да покаже, че чрез подходящ дизайн и иновация, промяната е достижима.

Проектът се осъществява с подкрепата на Община Варна.

Източник: offnews.bg
Прегледайте още новини и статии от: България 
Етикети: подлез пиано стълби 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Подлез във Варна осъмна с пиано стълби". Също така можете да намерете статии за: подлез, пиано, стълби и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |