Подхващат клошарите в Пловдив
Неделя, 24 Юни 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Подхващат клошарите в Пловдив
Харесайте facebook страница ни

Подхващат клошарите в Пловдив

"Чистота" подема битка с клошарите, чупещи съдовете за смет. "В обществото се създава впечатление, че тези хора няма какво друго да правят, умират от глад и затова се ровят по кошовете. В много от случаите обаче това не е така, а за да им е по-лесно, дори чупят кошовете", коментира шефът на общинското предприятие Иван Стоянов.
 
"В бобъра има пружина, която трябва да върне капака, но тези капаци почти не се затварят, защото на клошарите им е по-лесно да счупят този капак, за да ровят в съда за смет", поясни той. "Свидетели сме на много случаи, при които се обръщат и съдовете за разделно събиране, за да се вади пластмасата оттам."
 
Стоянов бе категоричен, че попадне ли веднъж в контейнера, отпадъкът става общинско имущество и няма право да се вади, а кофите - да се чупят. Затова клошарите ще бъдат глобявани, а боклукът ще им се отнема.
 
Пловдивският общински съвет трябва да гласува промени в правилника на "Чистота", според които служители на общинското предприятия ще могат да глобяват нарушители на общинските наредби.
 
"Инициативата е наша. Аз ежедневно обикалям по улиците, нашите хора са изцяло на терен", разказа шефът на "Чистота" Иван Стоянов. "Особено през почивните дни виждаме натрупани дюшеци, матраци, дивани и какво ли не, натрупани около съдовете за отпадъци. Досега, ако трябваше да се хване нарушител, който изхвърля боклук не по правилата, трябваше да се викнат служители на пловдивския Общински инспекторат. Колегите винаги откликват, но има технологично време, за да пристигнат на място, а ние нямаме право да задържим нарушителя и той си тръгва, без ние да сме направили каквото и да е било", описа ситуацията към момента Стоянов.
 
Сега обаче, след като предложените промени влязат в сила, служители на "Чистота" ще имат право да издават фишове и актове на нарушителите на наредбите.
Източник: plovdiv24.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: инициатива клошари глоби 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Подхващат клошарите в Пловдив". Също така можете да намерете статии за: инициатива, клошари, глоби и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |