По следите на една предизвестена далавера
Неделя, 18 Ноември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » По следите на една предизвестена далавера
Харесайте facebook страница ни

По следите на една предизвестена далавера

Кучкарника разлая кучетата

Изпълнението на плана да се похарчат предизборно 1 милион лева и да се купи на всяка цена точно определен терен за бъдещия общински кучкарник е в ход..Докъде стигнаха нещата? Стигнаха до второ действие на пиеската „Дай да вземем, че ще ни е за последно"!. Театрално избраните „трима независими оценители" (много е интересно от кого и как са независими тия оценители, но това е друга тема) направиха своите експертни оценки и то така, както ние предвидихме. Първият оценител - Петър Димитров, направи оценка, която е съвсем малко по-ниска от исканата от продавача д-р Малек Насер. Т. е. сега докторът може съвсем спокойно да каже: Видяхте ли, прав съм бил да искам по 17 евро на квадрат! Вторият оценител направи... Всъщност вторият оценител е само за парлама и каква оценка е направил, няма никакво значение.

Виж, оценката на третия оценител - Владимир Лавчиев, е суперинтересна?!Оценителят Владимир Лавчиев е пресметнал, че реалната пазарна стойност на въпросните 25 декара е 666 000 лева, или по 13,43 евро на квадрат. Нито 650 000, нито 670 000, а точно три шестици - като в числото на Дявола.

Така че до момента изненади в предварително начертания сценарий няма. Или както е казал народът: „Кучетата (разбирай медиите) си лаят, керванът (далаверата) си върви“.

В такъв случай единствената надежда за някаква справедливост остават органите на държавната власт, защото тези, не местната, пак си я карат както те са си намислили. Впрочем тук е моментът да припомним, че по предложение на областния управител Иван Тотев държавата подари безвъзмездно 8 дка земя с постройки и всички комуникации, за да си направи общината кучкарник, ама не, на Долев пък му се видяха малко. От групата на ГЕРБ в Общинския съвет заявиха, че ще гласуват твърдо против тази сделка, защото тя е просто абсурдна.

От прокуратурата в Пловдив пък изпратиха писмо до градоначалника Славчо Атанасов, в което го уведомяват, че искат достъп до подготвяните сделки за продажба на общински имоти и то преди да са влезли за гласуване в Общинския съвет. Това се счита от мнозина за сигурен знак, че държавата си е влязла в ролята и няма да позволи на местните царацовски играчи да си разиграват коня на гърба на пловдивските данъкоплатци, прикрити зад загрижеността, че трябва да има кучкарник на всяка цена, за да се избегнат глоби.

Кучкарник вероятно ще има, но не „на всяка цена“, защото гражданската съпротива срещу поредното безумие на хората, които сме избрали да се грижат за общите ни интереси, расте лавинообразно. Ако пък въпросните хора смятат, противно на обществения интерес, че могат да си я карат така, само след 3 месеца ще има избори!

 

Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: кучкарник 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "По следите на една предизвестена далавера". Също така можете да намерете статии за: кучкарник и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |