Пловдивските свещеници подкрепиха дядо Николай и архонтството
Четвъртък, 19 Април 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Пловдивските свещеници подкрепиха дядо Николай и архонтството
Харесайте facebook страница ни

Пловдивските свещеници подкрепиха дядо Николай и архонтството

Единодушно бе приета декларацията в защита на митрополит Николай и неговата позиция за архонството от свещениците от цялата пловдивска епархия, стана ясно на конференцията им, свикана от дядо Николай в новопостроения храм "Преображение Господне".

Припомняме, че преди две седмици там Петър Манджуков беше обявен от пловдивския митрополит за "първи архонт на пловдивската църква".

Дядо Николай заяви след конференцията, че не е редно в другите православни църкви да съществува отличието „архонт", което да получават дори българи, а в нашата църква да няма такова звание. „Съборността на църквата изисква да гласуваме, и когато болшинството митрополити са съгласни, онези, които не са - изпълняват решението на Светия синод", уточни още пловдивският владика.

Той каза, че преди всичко медии повдигат отрицателни настроения срещу архонството.
„Ние вярваме в християнската съвест на българските архиереи", заключи дядо Николай.

Припомняме, че архиереите не са единодушни по този въпрос. Срещу архонтите се обявиха неврокопският, варненският и великопреславски митрополит Кирил и ловчанският митрополит Гавриил.

"Чувствам се длъжен да заявя пред вас, че не съм гласувал за приемането на архонтството", обяви преди дни варненският и великопреславски митрополит Кирил.

За легализиране на архонтите не е гласувал патриарх Максим и русенският митрополит Неофит, които не присъстваха на заседанията на Синода заради заболяване.

Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: дядо николай 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Пловдивските свещеници подкрепиха дядо Николай и архонтството". Също така можете да намерете статии за: дядо николай и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |