Пловдивските фирми най-склонни да наемат нови служители
  Начало » Новини » Пловдивските фирми най-склонни да наемат нови служители
Харесайте facebook страница ни

Пловдивските фирми най-склонни да наемат нови служители

Работодателите в Пловдив са най-склонни да назначават нови служители в следващите месеци, показва изследване на "Менпауър".

18 на сто от бизнеса в Пловдив и региона очаква да увеличи работната си сила в месеците до края на 2017 г., показва изследването. В София и Варна подобно намерение имат 13 на сто от работодателите, в Бургас - 12, а в Русе - 8 на сто. Средният показател за страната е 14%. Авторите на проучването коментират, че отчетеният от бизнеса оптимизъм за наемане на нови служители е най-високият в сравнение с правените в последните 7 години изследвания.

 
От 620-те анкетирани работодатели 14% предвиждат да увеличат нивата на заетост през четвъртото тримесечие на годината и само 5% очакват да намалят работната сила. Големите компании са най-склонни да увеличат персонала си, показва още проучването. Най-високо търсене на работна ръка има в строителството, минното дело и транспорта. На обратния полюс са секторът на финансовите услуги и търговията, където очакванията са за свиване на заетостта в следващото тримесечие.
Източник: plovdiv24.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: работодатели служители назначават 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Пловдивските фирми най-склонни да наемат нови служители". Също така можете да намерете статии за: работодатели, служители, назначават и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |