Пловдивчанин е първенец на випуска в Джорджия Тех
  Начало » Новини » Пловдивчанин е първенец на випуска в Джорджия Тех
Харесайте facebook страница ни

Пловдивчанин е първенец на випуска в Джорджия Тех

Пловдивчанин се дипломира като отличник на факултета и първенец на целия випуск в един от най-престижните институти по инженерни науки в САЩ - Джорджия Тех. Георги Цинцаров завършва електроинженерство с купа и премия за постиженията си. Името му е гравирано на таблото във вуза, върху което всяка година се добавя първенецът.

През 1999 г. 7-годишният тогава Георги емигрирал с родителите си, които спечелили Зелена карта. На 25 години днес на Цинцаров му предстои магистратура и е поканен в екипа на един от преподавателите си да защити докторантура. Амбицията му е да направи кариера в академичните среди и един ден да се върне като университетски преподавател у нас, за да даде на младежите тук възможностите, които той самият е получил отвъд океана.

Междувременно пловдивчанинът участва в различни научни разработки - от създаването на дрон, който следи стадата от въздуха и открива изгубили се животни, до наблюдения на НАСА как реагира електрониката в открития космос.

Източник: marica.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: пловдивчанин дипломира отличие 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Пловдивчанин е първенец на випуска в Джорджия Тех". Също така можете да намерете статии за: пловдивчанин, дипломира, отличие и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |