Пловдивчани масово отказват да работят срещу минимално заплащане
Понеделник, 24 Септември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Пловдивчани масово отказват да работят срещу минимално заплащане
Харесайте facebook страница ни

Пловдивчани масово отказват да работят срещу минимално заплащане

Пловдивчани масово отказват да работят срещу минимално заплащане. Това показа допитване на Пловдивската обществена телевизия след изнесени данни от Агенцията по заетостта. Според тях близо 30% от обявите за работа предлагат минималната работна заплата за трудово възнаграждение. Част от хората твърдят, че това е, защото работодателите не искат да плащат. За други проблемът е липсата на връзка между образованието и пазара на труда, т.е бълват се на "ненужни" кадри-висшисти, а няма квалифицирани работници за производството.

165 обяви за работата в Пловдив имаше публикувани вчера до 13 часа в един от популярните сайтове. Само на 49, което е едва 30 процента, от тях има посочена заплата. Което означава, че на близо 2/3 от обявите заплащането е "скрито". Една от възможните причини е ниско заплащане. Единици са обявите, в които реално се пише, че месечното възнаграждение е около 460 лева, което е минималната работна заплата в момента.
Проучване на Пловдивската обществена телевизия показа, че най-търсени в момента са сервитьори, рецепционисти, продавач-консултанти и работници в производството. За работодателите това е средно или нискоквалифициран персонал съответно и предлаганата заплата не е висока.
Друг похват е, че често работодателите отбелязват брутна заплата, но чистата сума за получаване след приспадане на всички данъци и осигуровки е доста по-ниска. Проблем за търсещите работа е, че в много от обявите се спестява продължителността на работното време.

Източник: plovdiv24.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: пловдивчани заплащане работа 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Пловдивчани масово отказват да работят срещу минимално заплащане". Също така можете да намерете статии за: пловдивчани, заплащане, работа и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |