Пловдивчани атакуваха Одрин заради срива на турската лира, напълниха багажниците
Неделя, 18 Ноември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Пловдивчани атакуваха Одрин заради срива на турската лира, напълниха багажниците
Харесайте facebook страница ни

Пловдивчани атакуваха Одрин заради срива на турската лира, напълниха багажниците

Пловдивчани се юрнаха на шопинг в Одрин заради срива на турската лира. Нашенците са най-многобройните клиенти на пазарите и магазините в турския град. Оттам те обличат и подготвят децата си за първия учебен ден. Вчера трудно се намираха турски лири в чейндж бюрата в Пловдив.

Одрин е пълен и с търговци от цяла България тези дни, които купуват на едро и зареждат магазините си у нас. Най-оживено е в петък и през уикенда.

Пловдивчани пътуват със собствен транспорт, като пълнят багажниците с прах за пране, дрехи и зеленчуци. Заради срива на турските пари всеки очаква да купи повече за по-малко средства. От съседите ни пазаруват много и жителите на Хасково, Свиленград и съседните села, които са близо до Турция.

"Обикновено отивам със стотина лева. Последно през юни за около 50 лв. купих чифт обувки, комплект покривки за маса, няколко тениски за детето, масло, сирене, задължително хляб, тъй като е много вкусен. Много съм доволна", казва Мария Ганева, която ще пътува с приятелки до Турция. В момента 1 лв. е равен на 3.54 лири. С 10-ина лири, или 2.82 лв., могат да се купят 4 тениски или чифт дънки, или пък кецове, дамска чанта.

В Одрин всичко е по-евтино, отколкото у нас. Затова градът е пълен с търговци от почти цяла България. На борсата кило плодове и зеленчуци може да се купи за стотинки. Хасковски домакини мъкнат оттам още кори за баница, мая за хляб, сирене, маслини и зехтин и др., като всичко това им струва около 15-ина лири. Традиционно от Одрин се купуват лекарства, тъй като те са в пъти по-евтини.

Източник: plovdiv24.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: Одрин лира пазар 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Пловдивчани атакуваха Одрин заради срива на турската лира, напълниха багажниците". Също така можете да намерете статии за: Одрин, лира, пазар и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |