Пловдив е най-опасният град за шофиране в България
Неделя, 24 Юни 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Пловдив е най-опасният град за шофиране в България
Харесайте facebook страница ни

Пловдив е най-опасният град за шофиране в България

Пловдив е най-опасният български град за шофиране. Това става ясно от справка на Пътната полиция, предоставена в рамките на писмен отговор на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова до депутат.

Градът под тепетата води в черната статистика за жертви при катастрофи - 52-ма души са загинали по пловдивските пътища за периода януари-август 2016 г.

По данни на статистиката, населението на Пловдив е под 700 000 души. За първите осем месеца на година в града са регистрирани 715 пътно-транспортни произшествия, загинали са 52 души, а ранените са 890. 


В София, където живеят около 1,5 млн. души катастрофите от 01 януари до 31 август са 740. При тях са загинали 28 души, а ранените са 912. За сравнение във Варна, която по население е почти колкото Пловдив, регистрираните пътни произшествия са 505, при които са загинали 30 души, а ранените са 637 души.

За първите осем месеца на годината от Пътна полиция са регистрирали 4924 пътно-транспортни произшествия с пострадали, при които са загинали 456 души, а са били ранени 6246 души.

Налице е известна положителна тенденция при пътните инциденти на пешеходни пътеки в София и Пловдив. Ако през 2014 г. в София са регистрирани 554 катастрофи на пешеходни пътеки, при които са ранени 157-ма души, а са загинали 7 души, то през миналата година инцидентите са 409, ранените са били 102-ма, а са загинали четирима души. 

В Пловдив през 2014 г. са регистрирани 40 пътни инцидента на пешеходни пътеки, при които са ранени 41 души, а четирима са загинали. През 2015 г. инцидентите на пешеходни пътеки са 35, ранени са 37 души и един е загинал. 

Източник: дарик
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: Пловдив опасен шофиране град 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Пловдив е най-опасният град за шофиране в България". Също така можете да намерете статии за: Пловдив, опасен, шофиране, град и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |