Пияниците в България са 350 000 души
Четвъртък, 19 Април 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Пияниците в България са 350 000 души
Харесайте facebook страница ни

Пияниците в България са 350 000 души

В България и Европа 3,5-5% от възрастното население са хора с алкохолна зависимост, които се нуждаят от специализирана помощ. У нас това са около 350 000 души, но трябва да се знае, че употребата на алкохол не значи алкохолизъм и затова колко пият редовно не може да се каже. Това каза психиатърът д-р Александър Канчелов.

Той добави, че визуалните послания и това, което се възприема, невинаги са едно и също нещо.   "Хероинът пристрастява за 2-3 седмици, при алкохола са необходими няколко години. Когато човек не може да спре алкохола, това е сигнал за алкохолна болест и трябва да потърси специализирана помощ", каза още д-р Канчелов и подчерта, че употребата на алкохол от ранна възраст е заплаха за здравето на нацията.

Източник: pik.bg
Прегледайте още новини и статии от: България 
Етикети: пияници брой 


  Още статии по темата


  Коментари

Много пияници 11.10.2016 23:09:28
И на мене ми е мъчно да го казвам ама имаме много пияници навсякъде, и ще трябва вече да се контролира пияницата и да намалее пиянството, че това вече на нищо не прилича.
Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Пияниците в България са 350 000 души". Също така можете да намерете статии за: пияници, брой и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |