Пазете се - менте преброителите плъзнаха
Петък, 19 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Пазете се - менте преброителите плъзнаха
Харесайте facebook страница ни

Пазете се - менте преброителите плъзнаха

Листовки на незаконната ОМО Илинден заляха Пловдив

Мними преброители плъзнаха още преди да е стартирало същинското преброяване. Засега сигнали за това има от възрастни семейства от Казанлък, но не е изключено много скоро да се появят и от други населени места.

Измамниците не са искали пари, но са записали личните данни на хората, с които могат да злоупотребят. Това е накарало общинарите да уведомят полицията и да разпространят спешно обръщение по местните медии - кабелна телевизия и частно радио. В него те припомнят, че до 10 февруари, докато трае електронното преброяване, никакви преброители не могат да ни посещават в дома ни, пише Монитор.

А след това, за да не се омешат истински и мними преброители, ни съветват да искаме задължително да ни покажат служебните си карти, подписани от Националния статистически институт.

Междувременно листовки на незаконната ОМО Илинден заляха и Пловдив след Благоевград. В текста се обяснява, че тъй като графа „македонец" нямало в преброителните списъци, затова трябвало да се попълва графата „други".

В първите 60 часа от началото на електронното преброяване в България са преброени 752 348 души, което е 10 процента от населението, съобщиха от пресцентъра на Националния статистически институт.

Най-много хора са преброени в област София-град - 225 476 души. Следват областите Варна - 68 850, Пловдив - 65 741, Бургас - 45 770, Русе - 27 532 души. Към 15 ч вчера преброилите се бяха 808 000 човека.

Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: преброяване 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Пазете се - менте преброителите плъзнаха". Също така можете да намерете статии за: преброяване и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |