Паркираме от двете страни на еднопосочните улици
Понеделник, 24 Септември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Паркираме от двете страни на еднопосочните улици
Харесайте facebook страница ни

Паркираме от двете страни на еднопосочните улици

Двустранно паркиране на еднопосочните улици в центъра започва да въвежда община Пловдив. 

В момента се разработват проекти за зоната около пл. „22 септември”, известен като „Гроздов пазар”, съобщи вчера зам.-кметът по транспорт Златин Велев.  За да се улесни паркирането на някои от широките двупосочни улици пък, е предвидено косо паркиране под 45 градуса. Такъв е случаят с ул. "Иван Вазов", даде пример Велев. Според него промяната ще доведе до възможност за паркиране на повече автомобили. 

Засега  на улиците с еднопосочно движение може да се спира само от дясната страна. В почивните дни, когато в „Капана” се провеждаше фестивал, шофьорите кръстосваха центъра в безуспешните опити да си намерят място. Синята зона беше препълнена до козирката и някои смелчаци  паркираха и на отсрещната страна, с риск колите им да бъдат вдигнати с паяк.  Водачите отдавна настояват да се разреши двустранно спиране. Най-драматично е положението на ул. „Хан Кубрат” и „4 януари”, които са на няколко крачки от малката Главна и където се намират  десетки кантори, Съдебната палата, Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий”. Превзето е и цялото разкаляно пространство пред бившия ТЕЛК. 

По този проблем се работи, но изричното изискване за двустранното паркиране на улици с еднопосочно движение е да имат ширина на пътното платно не по-малко от 7,50 метра, обясни зам.-кметът на район „Централен” инж. Тошо Пашов.

Общинската транспортна комисия е обсъждала завчера двустранното паркиране на ул. „Цанко Дюстабанов” от ул. „Цар Асен” до автогара Юг. Обследваме и ще търсим възможност за надлъжно паркиране в южното платно на бул. „Шести септември” между бул. „Копривщица” и „Васил Априлов”, разказа инж. Пашов. В района на „Гроздов пазар” успоредно с ремонтите са изградени джобове за коли на ул. „Йосиф Шнитер”, „Петьофи” и Густав Вайганг”, което даде възможност на шофьорите да спират от двете страни.  Местата на трите улици обаче ще бъдат включени в синята зона и за тях ще се плаща.

И на ул. „Виктор Юго” от ул. „Божидар Здравков” до ул. „Гладстон” ще се въведе двустранно паркиране. Проектът е внесен за съгласуване в КАТ, каза инж. Тошо Пашов. Той подчерта, че в кметството на „Централен” се приемат предложения от граждани за територията на целия район. Готови сме да обследваме предложените улици, но техният габарит трябва да отговаря на норматива, защото за преминаването на колите задължително се оставя ширина 3,50 метра, напомни зам.-кметът.

Източник: marica.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: паркиране проект еднопосочни улици 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Паркираме от двете страни на еднопосочните улици". Също така можете да намерете статии за: паркиране, проект, еднопосочни улици и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |