Откриват Лятната читалня на открито (галерия)
  Начало » Новини » Откриват Лятната читалня на открито (галерия)
Харесайте facebook страница ни

Откриват Лятната читалня на открито (галерия)

Ще има много игри и забавления за децата

За трета поредна година в Пловдив ще се проведе Лятна читалня на открито. Откриването е днес от 10 часа в Градинката ”Седмото тепе”, стълбичките зад Джумая джамия. Тази година имаме подкрепата и на още едно издателство, с което броят им нараства на 6:„Просвета”, „Фют”, „Егмонт България”, „Клевър бук”, „Хермес” и „Жанет – 45”. С детските  книги, активните карти, детските списания, енциклопедии, дарени книжки от граждани... ще направим весел празник с Центъра за работа с доброволци /част от НАРД/ към  РНБ «Иван Вазов» - Детски отдел, съобщиха организаторите. Децата ще могат да четат, пишат, рисуват, съставят приказки, играят театър, учат английски, играят и се забавляват с доброволците на ЦРД и „Лео клуб – Пловдив”.

В 10:30 ч. Мария Петрова /координатор на ЦРД/ ще Ви разкрие каква изненада са подготвили във всяко едно от ателиетата и децата сами ще изберат от кое място да започнат приключението си в книжния свят на открито. След всяка езикова игра - наградка за участниците.

Днес в 10:40 ще има среща и с авторката Катя Белчева.

Ще поканим децата да репетират за театрална постановка със студенти на ПУ, а на 10-ти ще ни я изиграт. Ще сътворим и картонена скулптура от букви...

След трите дни четене на открито ще поканим децата да се запишат в безплатни курсове по английски, испански, италиански и немски в Детски отдел. Техни преподаватели ще са доброволците от «Лео клуб – Пловдив». Входът ще е с читателската им карта, а накрая ще получат грамота.

Ателие «Клевър бук» - ще работят с активни карти и книги-игри; Ателие «Егмонт-България» и «Фют» - ще разглеждат детски списания и ще решават езиковите задачи в тях; Ателие «Просвета» - ще пишат в помагалата за развитие на концентрацията, ще четат книги и енциклопедии; Ателие «Хермес» - ще четат книгите от Летния списък; Ателие «Жанет-45» - ще се запознаят с авторката Катя Белчева /във вторник/; ще съставят приказки и правят книжки; Ателие «Скулптура от букви» – те са оформени от картон с прорези, а децата ще ги украсяват с думи и рисунки и ще ги нанизват една в друга; Ателие «Езикови работилнички», Ателие «Детски театър.

Партньори на събитието са Община Пловдив, «Лайънс клуб Пловдив – Филипополис», ДАЗД - участваме в програмата им за честване на година /2014/ на Правата на детето, НАРД.


Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: лятна читалня откриване 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Откриват Лятната читалня на открито (галерия)". Също така можете да намерете статии за: лятна читалня, откриване и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |