Офталмолог обясни защо клепачите ни понякога трептят
Петък, 19 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Офталмолог обясни защо клепачите ни понякога трептят
Харесайте facebook страница ни

Офталмолог обясни защо клепачите ни понякога трептят

Трептенето на клепачите е често срещано явление. Случва се най-често, когато сме стресирани и ядосани. Симптомите могат да изчезнат и да се появяват повторно през различни интервали от време. Терминологично неволевото потрепване на клепача се нарича миокимия. В някои случаи се използва терминът блефароспазъм.

Офталмологът Джоел Шуман обяснява на какво се дължи това явление: Спазмите в ъгълчето на окото обикновено се дължат на стрес. Различни методи за релаксация могат да помогнат – дълбоко дишане, отпускане на мускулите, медитация. Умората и липсата на сън също благоприятстват появата на трептенето, както и претоварването на очите от компютъра. Понякога алергиите също могат да доведат до трептене на клепачите. Когато търкаме очите си, в тъканите на клепачите и сълзите са отделя хистамин, а хистаминът също може да причини потрепване. 

Потрепването на клепача може да се прояви едновременно с други симптоми като раздразнение и зачервяване на очите, сълзене, замъглено зрение. 

Източник: blitz.bg
Прегледайте още новини и статии от: Любопитно 
Етикети: очи клепачи треперят 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Офталмолог обясни защо клепачите ни понякога трептят". Също така можете да намерете статии за: очи, клепачи, треперят и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |