Обвиняемата за радикален ислям припадна в съда!(снимки)
Петък, 19 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Обвиняемата за радикален ислям припадна в съда!(снимки)
Харесайте facebook страница ни

Обвиняемата за радикален ислям припадна в съда!(снимки)

Ръцете на забулената с бурка Александрина Ангелова се вкочаниха, викнаха линейка

Единствената жена, която е обвинена за проповядване на радикален ислям Александрина Ангелова припадна в съда. Докато съдията по делото четеше обвиненията, забулената жена започна да трепери, а след това и ръцете й се вкочаниха. Тя бе сложена да легне на скамейката, а от съдебна охрана викнаха Бърза помощ, която се появи след минути.

Преди да припадне момичето се разплака, докато майка й Лилия Маринова даваше показания.

 Тя заяви, че живее от 6 години в Брюксел, но се чува всеки ден с дъщеря си. До думите на родителя Александрина е много добро момиче, което от дете има интерес към учението. Тя допълни, че дъщеря й живее на съпружески начала с Хасан Щърбов в смолянското село Старчево. Дни преди да се прибере в България, Лилия разбрала, че дъщеря й не живее в къщата на половинката си, а в Пазарджик и то от телевизията.

Александрина е студентка в ПУ „Паисий Хилендарски” и учи българска и турска филология и има заболяване на щитовидната железа. Преди време тя поискала да си вземе квартира в Пловдив, но майка й я посъветвала да изкача малко, защото в момента работещата в Белгия имала финансови затруднения. Лилия въобще не подозирала, че дъщеря й живее при Ахмед Муса в Пазарджик, само знаела, че била „при едни добри хора”. Двете жени са туркини, но след Възродителния процес те останали с българските си имена.  

Майката на Александрина - Лилия 

След като бъде оказана медицинска помощ на обвиняемата делото ще продължи, най-вероятно без присъствието на Александрина. Обжалването на мярката за неотклонение към 7-те задържани ще продължи с пледоарията на защитниците им.

Съдебна охрана изпразни залата, докато медиците оказваха спешена помощ на студентката( в дъното) 

Очаквайте подробности! 

Автор: Благовест АНДОНОВ
Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: ахмед муса александрина ангелова радикален ислям 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Обвиняемата за радикален ислям припадна в съда!(снимки)". Също така можете да намерете статии за: ахмед муса, александрина ангелова, радикален ислям и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |