Обновяват междублокови пространства в „Източен“
Събота, 20 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Обновяват междублокови пространства в „Източен“
Харесайте facebook страница ни

Обновяват междублокови пространства в „Източен“

Преасфалтират ул. „Богомил“

С ремонтни дейности около строения през 70-те години на миналия век многоетажен жилищен блок със 150 апартамента на ул. „Генерал Радко Димитриев“ започна програмата на район „Източен“ за облагородяване на междублоковите пространства.

Изграждаме нови бордюри и тротоари, оформят се алеи както около блока, така и между заобикалящите го гаражи, пред които ще бъдат поставени перфоплочи, изброи кметът на „Източен“ Николай Чунчуков, който лично следи изпълнението на инфраструктурната програма в района.

Облагородяване предстои на още няколко вътрешноквартални пространства. Само на метри, до паметника на Радко Димитриев и в близост до откритата преди дни обновена спортна площадка, вече е оформена зоната на бъдещата детска площадка, а до нея дори е готова алеята от перфоплочи, предстои и озеленяване от ОП „Градини и паркове“.

Реализацията й е по спечелен проект по ПУДОС на стойност 10 000 лв., а откриването й се предвижда около средата на месец май.

В момента интензивно се работи и по ул. „Богомил“ . Решихме да преасфалтираме отсечката вместо да кърпим дупки, посочи Николай Чунчуков.

Инфраструктурната програма на района за тази година е на стойност около 400 хил. лв. Вече приключиха ремонтните дейности по пътната настилка на ул. „Крайна“ и ул. „Батак“ в кв. „Изгрев“, изградени са нови тротоари на ул. „Целина“, както и ново осветление на ул. „Преспа“.

Със съдействието на ОП „Чистота“ започва пълен ремонт на подлеза на бул. „Княгиня Мария Луиза“ при пресечката с „Лев Толстой“.

Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: обновяване междублоково пространство район източен 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Обновяват междублокови пространства в „Източен“". Също така можете да намерете статии за: обновяване, междублоково пространство, район източен и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |